Филип Ачкоски, регионален директор на PharmaS и топ едукатор

Важно е најдобрите работници да не “прегорат“

Важно е најдобрите работници да не “прегорат“

Ако сакате успех во работата најважно е да го одржите своето физичко и духовно здравје.

Прочитај повеќе
Милан Сусман, директор за продажба на словенечката компанија Robotina Group

Милан Сусман, Роботина: HiQ Home е решение за паметен дом што штеди енергија и време

Милан Сусман, Роботина: HiQ Home е решение за паметен дом што штеди енергија и време

Во современиот начин на живот, автоматизацијата овозможува лесно управување со домовите и кога сте дома и кога сте на бизнис патување, годишен одмор или едноставно сакате да се препуштите на комфорот на далечинско управувањe.

Прочитај повеќе
Арон Браун, претприемач и бизнис ангел од Швајцарија

Тим со добра бизнис идеја заслужува поддршка за нејзино реализирање

Тим со добра бизнис идеја заслужува поддршка за нејзино реализирање

Бизнис идејата на стартапот не мора да биде совршена, но треба да поседува значителен потенцијал за успех. Таа треба да решава значителна потреба (проблем) на пазарот и да умее да генерира добар профит.

Прочитај повеќе
Наталија Ангелиус, сопственик на Медобил

Медобил – бренд инспириран од лично животно искуство што успешно трае веќе 20 години

Медобил – бренд инспириран од лично животно искуство што успешно трае веќе 20 години

Ние веруваме дека најголемиот успех при секое држење диета не е само да ги намалите килограмите, туку и да го сочувате здравјето.

Прочитај повеќе
Маја Лазаревска, автор на кулинарското шоу Маја готви

За вкусен и здрав оброк не треба ниту многу време, ниту многу вештини

За вкусен и здрав оброк не треба ниту многу време, ниту многу вештини

Времето поминато во кујна го одредуваме сами, а оброците за да бидат здрави не треба долго да се обработуваат термички, оттаму секако времето поминато во кујна е многу кратко.

Прочитај повеќе
Виктор Кошевалиски, сопственик и главен уредник на Авто Плус

25 години Авто Плус: Сè уште со полна брзина напред

25 години Авто Плус: Сè уште со полна брзина напред

Годината 1993 одбележува време на една издавачка куќа со многу изданија, во чие присуство се водело како „ненормално“ да се помисли за приватен весник т.е. списание… и 25 години подоцна, сè уште сме со полна брзина напред.

Прочитај повеќе
Гоце Кузмановски, директор на Парти Сервис Лео, кетеринг компанија за производство, дистрибуција и послужување храна

Во ЛЛ Кетеринг секое залче храна е подготвено со огромно внимание и љубов

Во ЛЛ Кетеринг секое залче храна е подготвено со огромно внимание и љубов

Развојот на кетеринг индустријата бележи континуиран раст не само надвор, туку и во рамки на домашниот пазар, особено во корпоративниот сектор каде компаниите сè почесто се одлучуваат да воведат оброк на работното место за своите вработени.

Прочитај повеќе
Дејан Барбутовски, директор на A.B.S. Factoring d.o.o. Slovenija

Факторингот може да се користи и имплементира на секој пазар

Факторингот може да се користи и имплементира на секој пазар

На секој пазар постои можност факторингот да се користи и да се имплементира на локално ниво – вклучувајќи и во Македонија.

Прочитај повеќе
Димитар Ангелкоски, оперативен менаџер во финансиското друштво за факторинг Фактор Труст ДООЕЛ

Факторингот овозможува висок раст, побрз пристап до ликвиден капитал и подобра финансиска позиција на компанијата

Факторингот овозможува висок раст, побрз пристап до ликвиден капитал и подобра финансиска позиција на компанијата

Факторингот како алтернативен начин на финансирање овозможува висок раст, побрз пристап до ликвиден капитал, пократок процес за апликација и одобрување, како и подобра финансиска позиција на компанијата.

Прочитај повеќе
Анита Лазарова, сопственик на салонот за убавина ТРЕНД AС

Македонските жени и мажи ги пратат светските трендови за убавина

Македонските жени и мажи ги пратат светските трендови за убавина

Кога сте во постојана комуникација со луѓе за да ги задоволите нивните барања мора прво да воспоставите пријателска, искрена комуникација, да го ослободите клиентот од стегата на непријатност со цел да добиете повеќе информации за неговата здравствена состојба, карактерот и очекувањата.

Прочитај повеќе
Горан Марковски, главен извршен директор на КБ Публикум инвест АД Скопје

Фондовите што вложуваат во акции обезбедуваат најголем принос на долг рок

Фондовите што вложуваат во акции обезбедуваат најголем принос на долг рок

При изборот на фонд најважно е најпрво самиот инвеститор да утврди кои се неговите цели од аспект на очекуван принос и ризикот што е спремен да го превземе.

Прочитај повеќе
Павлинка Ѓоргиевска-Сандев, Маркетинг менаџер во Кабтел ДООЕЛ Скопје

Кабтел: 16 години верни на клиентите со квалитетни решенија и услуги

Кабтел: 16 години верни на клиентите со квалитетни решенија и услуги

Работиме исклучиво со квалитетни производи и брендови што значи дека на крај сме подготвени да дадеме гаранција за квалитет

Прочитај повеќе
Драган Мартиновиќ, управен директор на Kaspersky Lab за источна Европа

Не важи правилото дека малите компании не се интересни – сега секој може да биде жртва на сајбер напад

Не важи правилото дека малите компании не се интересни – сега секој може да биде жртва на сајбер напад

Во денешно време компаниите сè повеќе и повеќе учат што е тоа сајбер заштита и сè повеќе препознаваат какви последици може да им остави некаква сајбер закана.

Прочитај повеќе
Мишел Марков – менаџер за извоз на Макпрогрес

Марков: Макпрогрес е апсолутен лидер на Балканот во кондиторската индустрија

Марков: Макпрогрес е апсолутен лидер на Балканот во кондиторската индустрија

Макпрогрес е апсолутен лидер со своите производи на пазарите во Косово, Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска, а на бугарскиот пазар во последно време се зајакнува пласманот.

Прочитај повеќе
Марк Белицки, консултант и советник, The Carlyle Group

Инвестирање во човечки капитал – предуслов за одржлив развој на бизнисот

Инвестирање во човечки капитал – предуслов за одржлив развој на бизнисот

Вистинските луѓе со вистинска интелектуална способност, вештини за решавање на проблеми, интуиција, усогласени со визијата и мисијата на компанијата во комбинација со зајакната и одговорна работна средина може да создадат неверојатни резултати.

Прочитај повеќе
Андреј Ѓокиќ, менаџер во Суниленс

Од отпад до енергија: Ефикасното управување со отпадни масла за јадење е од голем бенефит за сите нас

Од отпад до енергија: Ефикасното управување со отпадни масла за јадење е од голем бенефит за сите нас

Во Суниленс сме горди со нашите постигнати резултати бидејќи до 2009 година воопшто не се собираа отпадните масла за јадење и истите завршуваа во одводите, како додаток во сточна храна или пак се исфрлаа во природата и по депониите низ земјава, вели Андреј Ѓокиќ во интервју за Бизнис Инфо.

Прочитај повеќе
Борјан Пановски – инвестициски банкар, Њујорк, САД

Предизвици во банкарскиот и финансискиот сектор, крипто – валути и можности од новите технологии во 2018

Предизвици во банкарскиот и финансискиот сектор, крипто – валути и можности од новите технологии во 2018

Рапидниот развој на новите технологии во финансиските услуги ќе донесат тектонски трансформации во банкарскиот систем каков што го познаваме денес.

Прочитај повеќе
Васко Митев, директор на Илирика инвестментс

Илирика – финансиска институција што обезбедува лична, ефикасна и комплетна услуга

Илирика – финансиска институција што обезбедува лична, ефикасна и комплетна услуга

На сите пазари каде што Илирика е присутна, како високо – стручна финансиска институција обезбедува лична, ефикасна и комплетна услуга што ги исполнува барањата на дури и најпребирливите клиенти.

Прочитај повеќе
Стан Беиенс - извршен директор на Funke Digital TV и член на Одборот на директори на DVB во Ајндховен, Холандија

Водич за успешен тим: Вклученост, меѓусебна доверба и достапност

Водич за успешен тим: Вклученост, меѓусебна доверба и достапност

Во секоја прилика го охрабрувам тимот да остане заинтересиран и секогаш подготвен за иновации. Тие треба да бидат во чекор со последните трендови на оваа индустрија, којашто постојано расте, се менува и каде стандардите за квалитет стануваат сè повисоки.

Прочитај повеќе
Александра Сарафимова - технолог во Макпрогрес

Сарафимова: Макпрогрес има постојан мотив за развој на нови производи по светски стандарди

Сарафимова: Макпрогрес има постојан мотив за развој на нови производи по светски стандарди

Макпрогрес во последните три години инвестира осум милиони евра во нови производствени линии. Околу 80% од производството оди на странските пазари или во бројки тоа се околу 19 милиони евра.

Прочитај повеќе
Благоја Кондратјук, инженер за ИКТ решенија, Кабтел

Неколку начини да ги заштитите податоците на мобилните и компјутерите од напади

Неколку начини да ги заштитите податоците на мобилните и компјутерите од напади

Во денешно време кога секоја информација која се пласира има своја вредност, секоја машина која е закачена на Интернет е потенцијална мета за напаѓачите.

Прочитај повеќе
Жаклина Герасимовска, бренд менаџер на Tip of the Week

Tip of the Week: Нова, свежа перспектива на успешни луѓе од Македонија и регионот

Tip of the Week: Нова, свежа перспектива на успешни луѓе од Македонија и регионот

Tip of the week прирачниците се наменети за секој кој длабоко во себе верува дека може да направи нешто повеќе, да преземе одговорност и да работи на подобрување на својот личен и професионален развој.

Прочитај повеќе
Петер Скварча, извршен директор на Сава Осигурување

Се стремиме кон тоа да станеме играчи кои го менуваат пазарот

Се стремиме кон тоа да станеме играчи кои го менуваат пазарот

Мислам дека последните пет години се издвоивме како компанија која води, која е иноватор. Нашиот фокус е кон квалитетна услуга и со истото планираме да продолжиме и во наредниот период.

Прочитај повеќе
Весна Георгиевска, раководител на одделот за развој на софтвер, Акцент компјутери

Софтверот е алатка за планирање на иднината

Софтверот е алатка за планирање на иднината

Употребата на софтвер го зголемува квалитетот на процесите на работењето и доведува до намалување на трошоците. Секако, предност на користењето софтвер е и заштитата и безбедноста на внесените податоци.

Прочитај повеќе

Горе