Маркетинг специјалистот, Филип Котлер, дел од Светскиот маркетинг самит во Истанбул

Маркетинг специјалистот, Филип Котлер, дел од Светскиот маркетинг самит во Истанбул

Професорот Филип Котлер, познат специјалист за маркетинг, на четврти декември доаѓа во Истанбул на Светскиот маркетинг самит (World marketing summit – WMS).

Прочитај повеќе

AllWeb: Влезниците по Early Bird цена се достапни само уште пет дена

AllWeb: Влезниците по Early Bird цена се достапни само уште пет дена

Поради големиот интерес, рокот за купување на EarlyBird влезниците, кои се со 50 евра пониска цена од регуларните, е продолжен за дополнителни пет дена и истекува на 19 октомври.

Прочитај повеќе

Што е Co-marketing?

Што е Co-marketing?

Клучот за успехот е да се најде производ/услуга што сосема ќе одговара на она што го нуди вашата компанија и истовремено нема да претставува конкуренција.

Прочитај повеќе

Што е пазарна сегментација?

Што е пазарна сегментација?

Пазарната сегментација може да се дефинира како процес на издвојување на групи потрошувачи кои имаат исти барања кон производството.

Прочитај повеќе

Компаниите сè повеќе заинтересирани за дигитални комуникации

Компаниите сè повеќе заинтересирани за дигитални комуникации

Програмата е поделена во три целини, во рамки на кои ќе се зборува за е -трговија (omnychannel, payment processors, analytics), перформанс маркетинг (PPC, conversions, optimization) и содржина (social media, influencer marketing, monetization).

Прочитај повеќе

Агенцијата Њу Момент освои три лава на почетокот на Канскиот фестивал

Агенцијата Њу Момент освои три лава на почетокот на Канскиот фестивал

Проектот Една книга за Мир е создаден преку соработка на агенциите Њу Момент и Y&R Dubai, а е наменет за меѓурелигискиот совет на Босна и Херцеговина.

Прочитај повеќе

Што е маркетинг?

Што е маркетинг?

Маркетингот не е само продажба, туку неговата филозофија ќе ви помогне да привлечете купувачи, потенцијални домашни и странски партнери, потрошувачи кои ќе се навикнат на вашиот производ или услуга, градење долгорочни релации засновани на доверба.

Прочитај повеќе

Ова е првата ТВ реклама – чинела само девет долари

Ова е првата ТВ реклама – чинела само девет долари

Рекламата ја виделе само неколку стотици луѓе, бидејќи во тоа време во САД имало 4.000 телевизори.

Прочитај повеќе

Маркетинг правила што мора да ги знаете

Маркетинг правила што мора да ги знаете

Без оглед на тоа што ќе се случува, постојат правила во маркетингот што никогаш нема да се сменат, бидејќи се цврсто втемелени во психологијата на потрошувачот.

Прочитај повеќе
Роберт Петковиќ, веб аналитичар, Агрокор, Хрватска

Без веб аналитика успехот на интернет страната е случаен, а не плански

Без веб аналитика успехот на интернет страната е случаен, а не плански

Најлошо што можеме да направиме е да ставиме веб страни на сервер, да ставиме аналитика на нив и потоа неколку години да не ги менуваме, надевајќи се дека успехот ќе ни падне од небо.

Прочитај повеќе

Златна книга бесплатно ги промовира сите нови бизниси

Златна книга бесплатно ги промовира сите нови бизниси

Р3 Инфомедиа, сопственик на брендовите Златна книга и Маркетконект, преку својата онлајн платформа www.zk.mk обезбедува бесплатна годишна промоција во износ од 120 евра за секоја новооснована фирма во Македонија.

Прочитај повеќе

Дружење со Петар и Калин: Како да создадете успешен македонски бренд?

Дружење со Петар и Калин: Како да создадете успешен македонски бренд?

Петар Лазаров и Калин Бабушку, косопственици на компанијата Македонија Експорт, на 15 септември (четврток), со почеток во 17 часот, во Јавна соба, ве покануваат на дружење, убав разговор и некој бесплатен совет. Влезот е слободен.

Прочитај повеќе

Што е контент маркетинг?

Што е контент маркетинг?

“Доколку традиционалниот маркетинг е добро испечен леб, маркетинг на содржина е путерот што помага парчето леб да биде повкусно“.

Прочитај повеќе

Бесплатни велосипеди за “возење” реклами

Бесплатни велосипеди за “возење” реклами

Во соработка со Cooper, Buzzbike им нуди на жителите на Лондон бесплатен велосипед со кој мора да одат на работа најмалку 12 дена во месецот и да го паркираат на улица (на видно место).

Прочитај повеќе

Зголемена продажба на домашните компании со новите услуги на Златна книга

Зголемена продажба на домашните компании со новите услуги на Златна книга

Потенцијалот на Златна книга како медиум за промоција на бизнисот и производите кон оваа голема група на потенцијални потрошувачи го препознаваат и домашните компании.

Прочитај повеќе

Зошто ви треба контент маркетинг?

Зошто ви треба контент маркетинг?

Контент маркетинг всушност претставува наједноставен начин да добиете нови потенцијални клиенти кои ќе ги конвертирате во потрошувачи.

Прочитај повеќе

Како вашиот старт – ап непотребно троши пари на маркетинг

Како вашиот старт – ап непотребно троши пари на маркетинг

На клиентите може да им се здодее веќе постоечкиот бренд, но можат и да се збунат кога брендот премногу и пребрзо се менува.

Прочитај повеќе

Спортски бренд нуди вечера што се плаќа во истрчани километри

Спортски бренд нуди вечера што се плаќа во истрчани километри

Kalenji, бренд патики на Decathlon, во соработка со агенцијата Rosapark од Париз организираа кампања #EatYourRun за промоција на новата колекција.

Прочитај повеќе

Дигитален Маркетинг 101: Зголемете ја интеракцијата на Facebook

Дигитален Маркетинг 101: Зголемете ја интеракцијата на Facebook

Дали барате нови начини како да ја зголемите интеракцијата на вашите фанови на Facebook? Поради сите промени што ги направи Facebook, да поттикнете интеракција на вашите фанови е поважно од било кога.

Прочитај повеќе

Дигитален маркетинг речник

Дигитален маркетинг речник

Основни поими што мора да ги знаете: Keyword (Клучен збор) – збор или фраза кој вашите потенцијални клиенти ја внесуваат во пребарувачот за да најдат некоја услуга или производ.

Прочитај повеќе

Онлајн маркетинг трендови што треба да ги следиме во 2016 година

Онлајн маркетинг трендови што треба да ги следиме во 2016 година

Следејќи ги новите трендови и вложувајќи во нив, бизнисите се чекор понапред од нивната конкуренција, а со самото тоа имаат и можност за освојување нови пазари.

Прочитај повеќе

Маркетинг во регионот: Трендови што ќе ја одбележат 2016 година

Маркетинг во регионот: Трендови што ќе ја одбележат 2016 година

За состојбата на маркетинг пазарот, зборуваа претставници од агенции од Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора, БиХ и Македонија.

Прочитај повеќе
Михајло Павлов, сопственик, креативен директор и директор на стратегии на Digital Star и косопственик на Creative House

Ја најдовме формулата за успех, сега “го напаѓаме” американскиот пазар

Ја најдовме формулата за успех, сега “го напаѓаме” американскиот пазар

Ние сме исклучително креативна компанија, но истовремено и исклучително high tech ориентирани. Креативност, наука и технологија. Оваа тројна комбинација заедно со Х – факторот коj дефинитивно го имаме нè прави многу успешни.

Прочитај повеќе

Моќта на добрата идеја – реклами што кажуваат многу повеќе

Моќта на добрата идеја – реклами што кажуваат многу повеќе

Одлични креативни реклами што кажуваат многу повеќе.

Прочитај повеќе

Горе