Soft Skills Academy Skopje – Работилница за меки вештини

Soft Skills Academy Skopje – Работилница за меки вештини

На секоја од обуките учество ќе земат по 25 студенти, вкупно 100 студенти на целата академија. Истите ќе следат обуки на следните теми: комуникација, динамика на тим, влијание во решенија и лидерство.

Прочитај повеќе

Неколку трикови како да напредувате на работа

Неколку трикови како да напредувате на работа

Можеби вие сте најтрудољубивиот работник во компанијата кој најефективно си ја извршува задачата, но доколку самите не побарате вашиот труд да се цени, многу се мали шансите дека шефот сам ќе ви го понуди тоа.

Прочитај повеќе

Фрази што не смеете да ги употребувате во продажбата

Фрази што не смеете да ги употребувате во продажбата

Клучно е она што го кажувате, како го кажувате и колку пати го повторувате.

Прочитај повеќе

Како ефективно да делегирате

Како ефективно да делегирате

Постојат задачи на вашата листа за извршување кои само вие може да ги завршите, но тоа не значи дека не треба да научите и некој друг од вработените да ги извршува задачите. На обуката на вработените гледајте како инвестиција.

Прочитај повеќе

Како да се справите со “тешки“ клиенти

Како да се справите со “тешки“ клиенти

Кога клиентите се вознемирени, последно нешто што сакаат да слушнат е дека нивните решенија се против политиката на компанијата. Може да се придржувате кон правилата но понудете флексибилност.

Прочитај повеќе

Како времето да работи за вас

Како времето да работи за вас

Способноста да управувате со времето ќе ви помогне навреме да ги завршите обврските, да ги испочитувате роковите и да го намалите стресот на работа.

Прочитај повеќе

Како да изберете добар ментор

Како да изберете добар ментор

Менторот кој само зборува и ги занемарува вашите идеи е лош избор.

Прочитај повеќе

Четири совети за поуверлива презентација

Четири совети за поуверлива презентација

Едноставното наведување на факти и бројки не е доволно за да ја убедите публиката. Затоа, поврзете ги фактите со ваше лично искуство и тоа што е важно за публиката.

Прочитај повеќе

Како да развиете лидерски вештини кај вработените

Како да развиете лидерски вештини кај вработените

На секој вработен му треба добар ментор. Ако сакате да им помогнете да станат лидери тогаш треба да стоите зад нив и да им давате поддршка.

Прочитај повеќе

Како да се справите со неочекуваните ситуации

Како да се справите со неочекуваните ситуации

Соочувањето и справувањето со неочекуван проблем е можност да ја покажете вашата иницијатива, како можете да работите под притисок и да ги истакнете лидерските способности.

Прочитај повеќе

Како да ги подобрите комуникациските вештини

Како да ги подобрите комуникациските вештини

“Малиот“ разговор ќе го претворите во конверзација, споделувајќи информации што може да ви помогнат на вас и другата личност да најдете заеднички јазик.

Прочитај повеќе

Како успешно да решавате проблеми на работа

Како успешно да решавате проблеми на работа

Решавањето на проблемите со позитивен став е од суштинско значење за постигнување на успех во кариерата.

Прочитај повеќе

Шест навики на Илон Маск за поголема продуктивност

Шест навики на Илон Маск за поголема продуктивност

Маск не одговара на електронска пошта веднаш. Ги избегнува телефонските повици кога може и на тој начин успева да се држи до својот распоред.

Прочитај повеќе

Како добриот лидер се справува со некомпетентни вработени

Како добриот лидер се справува со некомпетентни вработени

Давањето на отказ на ваквите вработени не е секогаш опција и затоа лидерот мора да научи како да остане сталожен и професионално да управува со нив.

Прочитај повеќе

Шест важни животни вештини

Шест важни животни вештини

Доследноста е многу важна кога станува збор за одржување на успехот.

Прочитај повеќе

Како да разликувате меки и тврди вештини

Како да разликувате меки и тврди вештини

За работодавачот е полесно да го обучи работникот, на пример, како да користи одредена компјутерска програма, отколку да го обучи кандидатот на некоја мека вештина, како што е трпението.

Прочитај повеќе

Седум знаци дека ви недостасува емоционална интелигенција

Седум знаци дека ви недостасува емоционална интелигенција

Емоционално интелигентните луѓе ги неутрализираат тешките и токсични личности без создавање на непријателства.

Прочитај повеќе

Како конструктивно да критикувате

Како конструктивно да критикувате

Кога менаџментот учи ефективни начини за да се справи и да даде конструктивна критика, вработените ќе може да учат од своите грешки и да имаат корист од нив.

Прочитај повеќе

13 принципи како да го унапредите своето лидерство според Д.Р. Гилберт

13 принципи како да го унапредите своето лидерство според Д.Р. Гилберт

Проблемот во менаџментот на Балканот е системот на негативна селекција – често вработуваме полоши од себе, затоа што се плашиме од подобрите. Но не заборавајте – со кого си, таков си.

Прочитај повеќе

Меки вештини за успешна продажба

Меки вештини за успешна продажба

Донесувањето одлуки е една од најважните меки вештини што треба да ја поседуваат продавачите. Тоа се однесува на способноста да се разбере ситуацијата и да се преземе акција во вистинско време.

Прочитај повеќе

Како да одржите позитивен став на работа

Како да одржите позитивен став на работа

Позитивниот став игра голема улога во вашата кариера. Ако имате позитивен став тогаш поголеми се шансите да постигнете успех во вашата кариера.

Прочитај повеќе

Како да ја зголемите вашата самодоверба

Како да ја зголемите вашата самодоверба

Не се фокусирајте на проблемите во вашиот живот, туку во наоѓање на решенија и преземање на позитивни промени.

Прочитај повеќе

Како да водите ефективни преговори

Како да водите ефективни преговори

Додека преговарате не ги менувајте вашите изјави и не користете зборови што можат да ја збунат другата личност.

Прочитај повеќе

Меки вештини што треба да ги поседува секој лидер

Меки вештини што треба да ги поседува секој лидер

Лидерот кој разменува идеи може полесно да управува со вработените и да создаде продуктивна работна средина. Тој ја разбира важноста на слушањето на идеите на другите луѓе.

Прочитај повеќе

Горе