Инвестициски фондови на КБ Публикум инвест – подобар начин на инвестирање

Инвестициски фондови на КБ Публикум инвест – подобар начин на инвестирање

Фондот е формиран на 31.03.2017 година и заклучно со 10.03.2019 година оствари принос од основање од 51,64%. Во текот на календарската 2018 година, годишниот принос изнесуваше 34,28%.

Прочитај повеќе

Бизнис ангелите се неопходна алатка за остварување на успешни старт-ап приказни

Бизнис ангелите се неопходна алатка за остварување на успешни старт-ап приказни

Бизнис ангелите можат да одиграат клучна улога во просецот и оттука произлегува и потребата за зголемување на ваквиот тип на инвестиции.

Прочитај повеќе

ЦЕЕД Македонија организира настан на тема Како да станеш бизнис ангел

ЦЕЕД Македонија организира настан на тема Како да станеш бизнис ангел

За време на предавањето, од страна на регионалниот директор на ЦЕЕД Јован Маџовски, присутните ќе имат можност да слушнат што значи да се биде бизнис ангел и како можат бизнис ангелите да им помогнат на стартапите и бизнисите.

Прочитај повеќе

Како да бидете ефективен и одговорен продажен менаџер?

Како да бидете ефективен и одговорен продажен менаџер?

Од 2014 година, досега, програмата за менаџирање со продажни тимови е спроведена на пет групи или на 98 учесници во рамки на редовната програма на ЦЕЕД Македонија.

Прочитај повеќе

Бизнис ангелите се неопходен двигател на добрата старт – ап идеја

Бизнис ангелите се неопходен двигател на добрата старт – ап идеја

“Ако не сте подготвени да поднесете загуба и негативен исход од вашата инвестиција, тогаш не можете да бидете бизнис ангел“.

Прочитај повеќе

Секоја жена е посебна на свој начин и моќна да се справи со сите предизвици

Секоја жена е посебна на свој начин и моќна да се справи со сите предизвици

Во пријатна атмосфера и исклучително позитивна енергија присутните имаа можност да се дружат, да разменат искуства.

Прочитај повеќе

Посебноста на жената во бизнисот – отворен настан на WA Македонија и ИМЕ програмата

Посебноста на жената во бизнисот – отворен настан на WA Македонија и ИМЕ програмата

Women in Adria MK заедно со жените во бизнисот од ИМЕ програмата ве покануваат на средба на којашто ќе се зборува на тема Посебноста на жените во бизнисот.

Прочитај повеќе

Отворен настан на тема Факторингот во функција на поддршка на растот на компанијата

Отворен настан на тема Факторингот во функција на поддршка на растот на компанијата

Освен членовите на ЦЕЕД Македонија, за учество можат да се пријават сите сопственици и менаџери на мали и средни компании.

Прочитај повеќе

Македонска делегација на Глобалниот социјален бизнис самит во Германија

Македонска делегација на Глобалниот социјален бизнис самит во Германија

На овој глобален настан учествуваше македонска делегација со свои претставници од бизнис секторот, социјалниот бизнис, невладиниот сектор, како и од академскиот свет.

Прочитај повеќе

ЦЕЕД Инфо панел – отворен, интерактивен настан во организација на ЦЕЕД Македонија

ЦЕЕД Инфо панел – отворен, интерактивен настан во организација на ЦЕЕД Македонија

Настанот го води Др. Јован Маџовски, регионален менаџер на ЦЕЕД за Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Молдавија и Танзанија.

Прочитај повеќе

Музика и забава на хуманитарниот настан на Халк банка и Кроациа осигурување

Музика и забава на хуманитарниот настан на Халк банка и Кроациа осигурување

Сите создадени дела на малите уметници ќе бидат изложени во филијалата на Халк банка и во текот на ноември понудени на продажба на деловните клиенти на банката, а собраните средства потоа ќе бидат донирани во Домот.

Прочитај повеќе

Меѓународен бизнис самит на тема Водење на бизнис во општество на податоци

Меѓународен бизнис самит на тема Водење на бизнис во општество на податоци

Дефинирајќи ги податоците како “новото гориво на иднината“, претприемачи, претставници на бизнис секторот и експерти од Македонија, САД и други земји на Балканот, ја разработија проблематиката поврзана со правилно управување на податоците за подобрување на работата и резултатите во бизнис секторот.

Прочитај повеќе

CEED Македонија и WorldChicago организираат бизнис самит Doing Business in Data-Driven Society

CEED Македонија и WorldChicago организираат бизнис самит Doing Business in Data-Driven Society

На настанот ќе се дискутира за тоа како бизнисите можат да го подобрат нивниот начин на работење преку користење и менаџирање на податоците на најдобрите можни начини.

Прочитај повеќе

Фотосторија: Успешна промоција, дружење и бизнис соработка во комплекс Ветрило

Фотосторија: Успешна промоција, дружење и бизнис соработка во комплекс Ветрило

Членовите на CEED бизнис клубот ја опремија куќата на Intersoft која што широко ги отвори вратите за соработка.

Прочитај повеќе

Најдобар менаџер за човечки ресурси за 2017 е Елизабета Мирчевска од Атлантик Група

Најдобар менаџер за човечки ресурси за 2017 е Елизабета Мирчевска од Атлантик Група

Наградата значи и промовирање и признание на организацијата која е посветена во интегрирање на успешните практики во делот на управувањето со човечките ресурси, како една од носечките алки во делувањето на компанијата.

Прочитај повеќе

Фотосторија: Втор мини саем на CEED Бизнис клуб

Фотосторија: Втор мини саем на CEED Бизнис клуб

Компаниите што се дел од клубот, во инспиративна атмосфера со пријатна музика и чашка Златен Даб, ги претставија своите производи и услуги, се дружеа и разменуваа искуства и контакти.

Прочитај повеќе

Фотосторија: CEED Hub Skopje домаќин на Pitch and Ice Cream, бизнис дружење и промоција на идеи

Фотосторија: CEED Hub Skopje домаќин на Pitch and Ice Cream, бизнис дружење и промоција на идеи

На настанот присуствуваа 40-тина луѓе, а на крајот беа доделени сертификатите до сите ментори и учесници на предакцелераторската програма.

Прочитај повеќе

АETМ започна со градење на капацитети за раст на е-трговијата

АETМ започна со градење на капацитети за раст на е-трговијата

Учесничките имаа прилика да соберат нови знаења за голем број на аспекти во е-трговијата распределени во 13 предавања и 2 работилници коишто ги покрија 16 говорници, сите искусни во своите области.

Прочитај повеќе

MEET CEED!

MEET CEED!

Повелете на настан за бизнис дружење, промоција на ЦЕЕД Бизнис Клубот и доделување сертификати на успешните.

Прочитај повеќе

Горе