Новиот Touareg – првиот модел на Volkswagen достапен со системот Night Vision

Новиот Touareg – првиот модел на Volkswagen достапен со системот Night Vision

Новиот систем за управување со четири тркала ни овозможува лесно маневрирање, а електрично управуваната задна оска се движи во зависност од ситуацијата и со тоа го олеснува возењето и паркирањето.

Прочитај повеќе

РСБСП продолжува со едукативната кампања Младост без лудост

РСБСП продолжува со едукативната кампања Младост без лудост

Возење под дејство на алкохол, употреба на психотропни супстанции, возење со брзина поголема од дозволената, како и отсуство на употреба сигуреносен појас и понатаму остануваат главни причини за сообраќајни незгоди во кои гинат млади луѓе.

Прочитај повеќе

Витаминка се претстави на најголемиот саем во Азија, СИАЛ

Витаминка се претстави на најголемиот саем во Азија, СИАЛ

СИАЛ се одржува во кинеската финансиска и економска престолнина, Шангај и претставува најголем саем во Азија и четвртата најголема изложба на иновации во прехранбената индустрија во светот.

Прочитај повеќе

СКОПСКО Нефилтрирано – новина од Пивара Скопје

СКОПСКО Нефилтрирано – новина од Пивара Скопје

Оваа нова екстензија на СКОПСКО, создадена според вкусовите на консументите, претставува уште една инвестиција на компанијата во развојот на пивската индустрија во Македонија.

Прочитај повеќе

Мебел-Ви прославува една година од отворањето на најголемиот салон за мебел во Куманово

Мебел-Ви прославува една година од отворањето на најголемиот салон за мебел во Куманово

За да го одбележиме овој повод и да ја наградиме вашата поддршка подготвивме интересно Роденденско Викенд дружење на 18-ти и 19-ти мај. Целокупниот асортиман, повеќе од 1.100 производи, ќе бидат намалени и до -15%.

Прочитај повеќе

Триглав Осигурување Скопје оствари раст на премија во првиот квартал

Триглав Осигурување Скопје оствари раст на премија во првиот квартал

На крај на март 2018 година капиталот на Групацијата изнесуваше 767,8 милиони евра, додека бруто техничките резерви изнесуваа 2.766,2 милиони евра, што претставува раст од 1% за двете категории, споредено со крајот од 2017 година. Групацијата Триглав е финансиски стабилна, добро капитализирана и грижливо управува со ризиците на кои што се изложени матичното друштво, како и останатите 37 друштва од Групацијата.

Прочитај повеќе

Започна Проектот за поддршка на компаниите од прехранбената индустрија

Започна Проектот за поддршка на компаниите од прехранбената индустрија

Проектот “Извозен акцелератор за мали и средни претпријатија“, финансиран од ЕУ, во следните 24 месеци ќе биде спроведуван од Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) и Институтот за динамичен развој СФЕРА-НОВА.

Прочитај повеќе

ОКТА одржа стабилен пазарен удел во првиот квартал од годинава

ОКТА одржа стабилен пазарен удел во првиот квартал од годинава

Ликвидноста на компанијата, како резултат на промените во структурата и динамиката на плаќања, остана на рекордно високо ниво, кое и обезбеди на компанијата непречено да ги извршува своите оперативни активности, без притоа да ги употреби кредитни линии кои ги има на располагање. 

Прочитај повеќе

Македонски вина од Тиквеш и Домен Лепово на ЕУ самитот во Софија

Македонски вина од Тиквеш и Домен Лепово на ЕУ самитот во Софија

За оваа специјална пригода, вината што ќе бидат послужени на Самитот имаат специјални, уникатни етикети.

Прочитај повеќе

Купувајте млечни производи чувани на соодветна температура

Купувајте млечни производи чувани на соодветна температура

Ова е особено важно за кисело-млечните производи, како што се јогуртот, киселото млеко, павлаката и други производи од овој тип, кои се температурно осетливи и за кои е задолжително, во целиот процес на производството, дистрибуцијата, продажбата, па сè до крајното сместување во фрижидер во домаќинствата, да бидат чувани во специфични услови.

Прочитај повеќе

Потпишан протокол за побрз проток на стока на Табановце и Богородица

Потпишан протокол за побрз проток на стока на Табановце и Богородица

Протоколот за уредување на постапките за побрз проток на жива стока, стока во жива состојба, опасни материи, стока во новиот компјутерски транзитен систем и на празни камиони на граничните премини Табановце и Богородица стапува на сила веднаш.

Прочитај повеќе

Колку чини изработка на апликација за Android, iOS и Web?

Колку чини изработка на апликација за Android, iOS и Web?

Она што корисникот треба да направи е да одлучи како ќе изгледа и функционира апликацијата, потоа преку едноставна навигација да ги одбери подесувањата, а калкулаторот ќе пресмета која ќе биде цената.

Прочитај повеќе

Volkswagen ќе понуди електрифицирани верзии на сите свои модели

Volkswagen ќе понуди електрифицирани верзии на сите свои модели

Батеријата е снабдена со енергија за време на бројни операции, вклучувајќи рекуперација – т.е. кога возилото се забавува.

Прочитај повеќе

Неуромедика наградена од Европското здружение за истражување на квалитет

Неуромедика наградена од Европското здружение за истражување на квалитет

Оваа награда од страна на Европското здружение за истражување на квалитет  ја добиваат оние компании кои имаат исклучиво најдобри практики и резултати во квалитетни менаџерски стратегии.

Прочитај повеќе

Започнува со работа првиот HTCA Академик тренинг центар

Започнува со работа првиот HTCA Академик тренинг центар

Според статистиката од вкупно 700 илјади лица вработени во Македонија, во угостителската и услужната дејност, директно или посредно, се вработени близу 150 илјади лица

Прочитај повеќе

Гранд кафе ги наградува верните потрошувачи

Гранд кафе ги наградува верните потрошувачи

Кодовите од пакетот треба да се внесуваат на веб-сајтот www.grandkafa.mk (од компјутер или мобилен телефон) по пат на СМС порака –– по отварање на корисничка сметка учесникот испраќа СМС порака со текст ГРАНД (празно место) единствениот код од пакувањето на кратокиот број 142 241.

Прочитај повеќе

Халкбанк го претстави Платинум-пакетот на македонскиот пазар

Халкбанк го претстави Платинум-пакетот на македонскиот пазар

Платинум-пакетот услуги на Халкбанк ја вклучува првата Visa Platinum картичка на македонскиот пазар, којашто на корисниците ќе им отвори еден нов свет на безбројни погодности, насекаде низ светот на Visa.

Прочитај повеќе

Шест домашни компании на саемот ПолАгра во Полска

Шест домашни компании на саемот ПолАгра во Полска

Овој саем има повеќе од 900 изложувачи од 36 земји и е одлична можност на странски купувачи да се запознаат со домашните компании со цел склучување на бизнис зделки и натамошна соработка.

Прочитај повеќе

Македонски Телеком со нето добивка од 382 милиони денари во првиот квартал

Македонски Телеком со нето добивка од 382 милиони денари во првиот квартал

Вкупниот број на пристапи на широкопојасен интернет на крајот од првите три месеци од 2018 година е стабилен и изнесува 187,7 илјади, додека уделот на пазарот на широкопојасен интернет на крајот од првите три месеци од 2018 година е 45,1%, според интерна проценка.

Прочитај повеќе

Пет години Балкан енерџи груп

Пет години Балкан енерџи груп

Во тек е замена на два магистрални водови во вкупна должина од 4,5 км од кои 45% се завршени.

Прочитај повеќе

Три вина на Стоби добија највисоки оценки од магазинот Wine advocate

Три вина на Стоби добија највисоки оценки од магазинот Wine advocate

Освен Ркацители 2016, многу високи оценки од Скваерс добија уште две други вина од винаријата Стоби. Тоа се Жилавка од бербата од 2016 година и Вранец од 2015, што беа оценети со 88 поени.

Прочитај повеќе

ОКТА и Хеленик Петролеум доделуваат стипендии за постдипломски студии во Грција

ОКТА и Хеленик Петролеум доделуваат стипендии за постдипломски студии во Грција

Главната цел на програмата е едукација и обука на студентите, со цел да се стекнат со поширока научна основа од областа на нафтената индустрија и енергетскиот сектор.

Прочитај повеќе

ОКТА одбележува 40 годишен јубилеј

ОКТА одбележува 40 годишен јубилеј

Чекорејќи 40 години по патот на успехот, ОКТА останува да биде фокусирана кон постигнување одржлив развој, притоа секогаш стремејќи се да обезбеди редовно и непречено снабдување на пазарот,со горива со европски квалитет.

Прочитај повеќе

Нова бесплатна апликација за учење од Brainster

Нова бесплатна апликација за учење од Brainster

Оваа платформа е изработена од учеснците на Академијата за програмирање и Академијата за маркетинг на Brainster како дел од нивната едукација со работа на реални проекти.

Прочитај повеќе

Горе