ASAP победи на првиот Betapitch натпревар на македонските старт-ап компании

ASAP победи на првиот Betapitch натпревар на македонските старт-ап компании

На натпреварот се претставија 13 македонски старт-ап компании кои со свои решенија и иновации ги изненадија судиите, меѓу кои и главниот оперативен директор на берлинската стартап сцена Бетахаус.

Прочитај повеќе

Тим иноватори од Даблин креираа еколошки лаптоп од дрво

Тим иноватори од Даблин креираа еколошки лаптоп од дрво

Целта на тимот е да придонесе за намалување на електронскиот отпад и токсичните материи коишто се ослободуваат од истиот.

Прочитај повеќе

Стопанска банка а.д. Битола со нова локација

Стопанска банка а.д. Битола со нова локација

Покрај Деловниот центар на Банката, се работи и на целосно ребрендирање на нејзините експозитури и банкомати.

Прочитај повеќе

Турција во септември испорачала повеќе од 25.000 тони лешници

Турција во септември испорачала повеќе од 25.000 тони лешници

Земјата најмногу извезувала во ЕУ или 77% од целиот извоз на лешници за месецот бил наменет за земјите членки на Унијата.

Прочитај повеќе

Медиумски мрак

Медиумски мрак

Истражувањата велат дека, не е исто ако гледате во природа, дрвја, езеро или море, или ако гледате војни, смрт, крв, закани и човечки несреќи.

Прочитај повеќе

Laserlight Core – ласерска светилка за безбедно возење со велосипед

Laserlight Core – ласерска светилка за безбедно возење со велосипед

Со помош на патентирана технологија светилката проектира зелена светлина во облик на велосипед на патот (шест метри пред велосипедистот) и со тоа им сигнализира на возилата да внимаваат.

Прочитај повеќе

Промотивна понуда за Виза ГОЛД кредитна картичка од Стопанска Банка

Промотивна понуда за Виза ГОЛД кредитна картичка од Стопанска Банка

Максимален CASH BACK во текот на еден месец изнесува 12.000 МКД.

Прочитај повеќе

Отворена апликацијата за пролетната програма на Professional Fellows во Чикаго

Отворена апликацијата за пролетната програма на Professional Fellows во Чикаго

Во моментов е отворен новиот повик за учесници во оваа програма и тоа за групата којашто ќе оди во Чикаго следната пролет.

Прочитај повеќе

Пакомак со кампања – Секој има своја одговорност во кругот на рециклирање

Пакомак со кампања – Секој има своја одговорност во кругот на рециклирање

Кругот во кој секој треба одговорно да се однесува е затворен и доколку една од алките затајува, целиот систем нема да функционира.

Прочитај повеќе

Американска компанија отвори глобален ИТ центар во Букурешт

Американска компанија отвори глобален ИТ центар во Букурешт

Тој ќе обезбедува ИТ услуги за техничките центри , производните погони и поддршка на бизнисот на глобално ниво.

Прочитај повеќе

Доза инспирација за поубав ден

Доза инспирација за поубав ден

Лидерството е способност да поттикнеш извонредни достигнувања од обични луѓе.

Прочитај повеќе

IRL очила што блокираат екрани

IRL очила што блокираат екрани

Овие очила овозможуваат “живот во реалноста“ или “да се гледа се само не екраните околу нас.“

Прочитај повеќе

Што е профитна стапка?

Што е профитна стапка?

Висината на профитната стапка е привлечната сила што ги ориентира сопствениците во која гранка да го вложат својот капитал.

Прочитај повеќе

Honda и GM заедно ќе развиваат целосно автономни електрични возила

Honda и GM заедно ќе развиваат целосно автономни електрични возила

Јапонскиот производител на автомобили следните 12 години ќе инвестира 2 милијарди долари во Cruise, подружницата за автономни возила на Американскиот гигант.

Прочитај повеќе

Lidl Србија на 11 октомври отвора 16 продавници во 12 градови

Lidl Србија на 11 октомври отвора 16 продавници во 12 градови

Жителите на Белград, Бор, Зрењанин, Крагуевац, Лесковац, Ниш, Нови Сад, Смедерево, Сомбор, Суботица, Ужице и Шабац ќе имаат можност први да купуваат во еден од најпознатите ланци на маркети во Европа.

Прочитај повеќе

Кои прашања треба да ги поставите на интервју за работа?

Кои прашања треба да ги поставите на интервју за работа?

Секој работодавач сака да има вреден и посветен тим, луѓе на кои може да им верува и со кои ќе може искрено да разговара. Но, одбирањето на тие луѓе понекогаш е тешка задача.

Прочитај повеќе

ЦЕЕД Инфо панел – отворен, интерактивен настан во организација на ЦЕЕД Македонија

ЦЕЕД Инфо панел – отворен, интерактивен настан во организација на ЦЕЕД Македонија

Настанот го води Др. Јован Маџовски, регионален менаџер на ЦЕЕД за Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Молдавија и Танзанија.

Прочитај повеќе

Mastercard и Еуростандард Банка ја претставија првата миризлива Mastercard дебит бесконтактна картичка

Mastercard и Еуростандард Банка ја претставија првата миризлива Mastercard дебит бесконтактна картичка

Новата картичка со мирис на малина е достапна за сите нови и постојни клиенти на Банката, а освен нејзината надворешна привлечност, вклучува низа функционални придобивки за нејзините корисници

Прочитај повеќе

Поранешни ученици на Нова се поврзаа во асоцијација за организирање општествено одговорни проекти

Поранешни ученици на Нова се поврзаа во асоцијација за организирање општествено одговорни проекти

Од Нова истакнуваат дека примарна цел на оваа асоцијација е да служи како платформа за поврзување меѓу алумните и училиштето, односно да ги обедини поранешните ученици во поддршка на мисијата и визијата на ова училиште.

Прочитај повеќе

Надвор од работните задачи

Надвор од работните задачи

Креирање на работно место и работни задачи за одредено место, не е лесна работа. Секој работодавец сака повеќе од тоа, а секој вработен сака тоа што се бара.

Прочитај повеќе

Што е пазарна цена?

Што е пазарна цена?

Пазарна цена претставува цена на определена стока или услуга што ce формира во определено време на пазарот, под дејство на понудата и побарувачката.

Прочитај повеќе

McDonald’s повеќе нема да користи вештачки адитиви во своите сендвичи

McDonald’s повеќе нема да користи вештачки адитиви во своите сендвичи

Промената ќе се однесува на секој дел од сендвичот од лепчето, до сосовите. Единствена состојка што останува иста се киселите краставички.

Прочитај повеќе

Новиот директор на Instagram е член на Facebook тимот

Новиот директор на Instagram е член на Facebook тимот

Неговата улога како главен извршен директор на Instagram ќе подразбира контрола на целокупното работење на компанијата.

Прочитај повеќе

Kuehne + Nagel го зајакнува своето присуство во Индонезија со стратешка аквизиција

Kuehne + Nagel го зајакнува своето присуство во Индонезија со стратешка аквизиција

Проширувањето на можностите за складирање и дистрибуција на Kuehne + Nagel во Индонезија, каде увозот и извозот генерираат приближно 300 милијарди долари годишно, е стратешки фокус на компанијата.

Прочитај повеќе

Горе