Фото: Kickstarter

Скарата има и рачки, за носење во раце, а се чисти во машина за садови. Во внатрешноста може да се смести и храна што ја прави погодна за пикник.

Knister Grill е дело на старт-ап со седиште во Минхен, Германија и има своја кампања на платформата Kickstarter. Досега има собрано 12.643 долари, од потребните 15.036 долари, а кампањата трае уште 21 ден.

Првите испораки на производот се оечкува да бидат во јули годинава.