Фото: Pixabay

Business Insider направи анкета меѓу 20-тина институционални инвеститори да именуваат старт – ап компании за кои се очекува да доживеат бум оваа година. Меѓу листата од 57 стартапи, подредени по азбучен ред, ќе направиме краток осврт на првите 10 од нив:

AdQuick – место на коешто се продава и купува рекламен простор на отворено

Alma – co- working простор за терапевти

Applied Intuition – софтвер за симулација на возење на автономни автомобили

AppZen – користи вештачка интелигенција за автоматска ревизија на извештаи, фактури и договори на компании во реално време

Arrive Logistics – логистичка компанија што ги поврзува превозниците со корисниците на нивните услуги

Arterys – софтвер за медицинско снимање со помош на вештачка интелигенција како услуга во облак.

Atrium – поврзува правна компанија со технолошки старт – ап. Користи софтвер што може да се справи со правни документи и им помага на адвокати кои работат на сложени правни прашања.

Benchling – алатка за научници и истражувачи од повеќе области.

Boulder care – долгорочна поддршка за луѓе кои надминуваат зависност од опијати.

Bowery – урбани фарми во коишто се одгледуваат растенија без прскање, а се под целосен надзор од посебен софтвер.