Фото: Pixabay

Лондон е водечката европска престолнина за финансирање на технолошки компании, покажуваат податоците на PitchBook.

Технолошките компании од Лондон во текот на 2018 година повлекле околу две милијарди евра, што е 72% од вкупниот број на финансии на британските стартапи.

Зад Лондон се наоѓаат Берлин и Париз, каде што се инвестирани околу еден милион евра.