Фото: Facebook

Управниот одбор на Deutsche bank даде согласност за преговори со својот најголем конкурент Commerzbank за можност за спојување, пишува Reuters.

Разговорите се во многу рана фаза, па постои можност да завршат неуспешно, но официјални изјави од двете банки сè уште нема.

Доколку се спојат овие два банкарски гиганта, ќе се добие ентитет што би вреден околу 24 милијарди евра.