makedonska-berza-zvono

Шпаркасе банка Македонија од деветти јануари ќе започне со тргување на Македонска берза.

Врз основа на Одлуката 02-1632/1 од 30.12.2016 година за отпочнување на користење на правата од членството на Берзата, Шпаркасе банка од деветти јануари ќе започне со тргување преку БЕСТ системот под шифрата SP.