Нова локација на експозитура на Охридска банка

Нова локација на експозитура на Охридска банка

Постојната експозитура на ул. Маршал Тито бб, ќе биде отворена за клиенти до 13.04.2018 (петок), до 13.00 часот. На 14.04.2018 (сабота), експозитурата нема да работи.

Прочитај повеќе

Потрошувачки пакет со ризико осигурување од Стопанска Банка Битола

Потрошувачки пакет со ризико осигурување од Стопанска Банка Битола

Пакетот се состои од 6 производи: кредит, кредитна картичка, дозволен лимит по ТРС, специјален лимит поврзан со МастерДебит, СМС известување и електронско банкарство.

Прочитај повеќе

Започна Седматa годишна истражувачка конференција на НБРМ

Започна Седматa годишна истражувачка конференција на НБРМ

Оваа конференција претставува можност за размена на искуства со претставниците на пошироката меѓународна заедница за клучни прашања од областа на макроекономијата, монетарната политика и финансиската стабилност, како за претставниците на НБРМ, така и за домашните банки и другите финансиски институции.

Прочитај повеќе

Годишно собрание на акционери на НЛБ Банка

Годишно собрание на акционери на НЛБ Банка

Материјалите од дневниот ред и дополнителни информации согласно Законот за трговските друштва се достапни на увид на акционерите, секој работен ден од денот на објавата на јавниот повик за свикување Собрание, од 10.00 до 13.00 часот, во просториите на НЛБ Банка во Кабинетот на Управниот одбор.

Прочитај повеќе

Редовна аукција за продажба на благајнички записи

Редовна аукција за продажба на благајнички записи

Побарувачката и реализацијата на благајничките записи изнесуваа 25.000 милиони денари и беа на ниво на понудениот износ.

Прочитај повеќе

Шпаркасе Банка – прекин на работа на банкомат

Шпаркасе Банка – прекин на работа на банкомат

Можни се одредени прекини и во функционирање на кредитните и дебитните картички издадени од Шпаркасе Банка.

Прочитај повеќе

НБРМ: Каматната стапка на благајничките записи останува 3%

НБРМ: Каматната стапка на благајничките записи останува 3%

Општо земено, на седницата беше заклучено дека последните макроекономски показатели и оцени не упатуваат на позначителни отстапувања во однос на проектираната динамика, а согледувањата за амбиентот за спроведување на монетарната политика главно се непроменети во однос на претходната оцена.

Прочитај повеќе

НБРМ ја пушти во оптек новата кована пара Близнаци

НБРМ ја пушти во оптек новата кована пара Близнаци

Цената на кованaтa парa Близнаци изнесува 2.800 денари.

Прочитај повеќе

Комерцијална банка од 30 април ќе врши исплата на дивиденда за 2017 година

Комерцијална банка од 30 април ќе врши исплата на дивиденда за 2017 година

На физичките лица средствата од дивидендата за 2017 година ќе им бидат уплатени на нивните сметки во Комерцијална банка  освен за лицата кои имаат дадено овластување за пренос на дивидендата на сметка во друга банка.

Прочитај повеќе

Охридска банка најдобра банка во Македонија за 2018 според Global Finance

Охридска банка најдобра банка во Македонија за 2018 според Global Finance

Ова престижно признание за Најдобра банка во Македонија за 2018 година, Global Finance и оваа година го додели на Охридска банка Сосиете Женерал, земјаќи во предвид низа објективни и мерливи критериуми како профитабилност, раст на актива, стратешки партнерства, бизнис развој, иновативни производи, но истовремено земајќи во предвид и низа субјективни ставови на аналитичари и експерти од банкарската индустрија.

Прочитај повеќе

Известување на НЛБ Банка за неработни денови

Известување на НЛБ Банка за неработни денови

НЛБ Банка ги информира своите корисници дека по повод претстојните Велигденски празници експозитурите на банката нема да работат во петок 06.04.2018 година, сабота 07.04.2018 година и понеделник 09.04.2018 година.  

Прочитај повеќе

НБРМ: Неопходна е поголема финансиска писменост кај повозрасното население

НБРМ: Неопходна е поголема финансиска писменост кај повозрасното население

Добиените резултати не само што им овозможуваат на регулаторните институции јасна и целосна слика за нивото на финансиската писменост на возрасното население коешто живее во Република Македонија, туку, меѓу другото, претставуваат и една од основите за планирањето и опфатот на дел од нивните натамошни активности, а особено во сферата на финансиската едукација на возрасното население.

Прочитај повеќе

Жителите на БиХ, Црна Гора и Хрватска купуваат со картичка што мириса на јагода

Жителите на БиХ, Црна Гора и Хрватска купуваат со картичка што мириса на јагода

Таа има оригинален вертикален дизајн и единствена стилска иновација, а тоа е аромата, мирисот на јагода.

Прочитај повеќе

Комерцијална банка ја заврши 2017 со нето-добивка од 820,5 милиони денари

Комерцијална банка ја заврши 2017 со нето-добивка од 820,5 милиони денари

Акционерите на Банката донесоа Одлука за употреба и распоредување на нераспределената добивка во износ од 820,5 милиони денари и ја утврдија дивидендата за обичните акции во висина од 18% од номиналната вредност на акцијата, односно по 180 денари на една акција.

Прочитај повеќе

IBM Trusteer – бесплатна алатка на Охридска банка за безбедно електронско банкарство

IBM Trusteer – бесплатна алатка на Охридска банка за безбедно електронско банкарство

Новата верзија за Електронско банкарство ја зголемува безбедноста на самата апликација, преку интегрирање на бесплатната алатката ИБМ Трастиер (IBM Trusteer) којашто врши проверка на можни малициозни софтверски апликации инсталирани без знаење на корисниците на нивните електронски уреди.

Прочитај повеќе

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица

Новите каматни стапки се со важност од 01.04.2018 година.

Прочитај повеќе

Стопанска банка нуди ненаменски потрошувачки кредит до 15.000 евра

Стопанска банка нуди ненаменски потрошувачки кредит до 15.000 евра

Рокот за отплата е минимум 6 месеци, а максимум 5 години за кредит до 91.500 денари, додека пак отплата и до 7 години е овозможена за исплата на кредит од 91.501 до 300.000 денари.

Прочитај повеќе

ТТК банка со празнично работно време на експозитурите и филијалите

ТТК банка со празнично работно време на експозитурите и филијалите

На 9 април 2018 година (понеделник) – Велигден, втор ден Велигден, филијалите и експозитурите на Банката нема да работат.

Прочитај повеќе

Нов состав на Управниот одбор на Штаермеркише Шпаркасе во Грац

Нов состав на Управниот одбор на Штаермеркише Шпаркасе во Грац

На седницата одржана на 28 март 2018 година, Надзорниот одбор на Штаермеркише Шпаркасе во Грац донесе одлука за новиот тим на Управниот одбор со важност од јуни 2019 година.

Прочитај повеќе

НБРМ: Повторно намалување на просечните каматни стапки на вкупните кредити

НБРМ: Повторно намалување на просечните каматни стапки на вкупните кредити

Во февруари 2018 година, каматната стапка на вкупните кредити одобрени на корпоративниот сектор изнесува 5,09% и оствари минимален месечен пад од 0,03 п.п.

Прочитај повеќе

Времено отстранет банкомат на Охридска банка

Времено отстранет банкомат на Охридска банка

Охридска банка АД Скопје ги известува своите корисници дека банкоматот на локација Летница во Охрид е времено отстранет.

Прочитај повеќе

Halkbank ќе ги корегира каматните стапки на активни депозити

Halkbank ќе ги корегира каматните стапки на активни депозити

Корегираната каматна стапка ќе изнесува 2,80% за денарските депозити и 1,40% за девизните депозити. Оваа каматна стапка ќе почне да се пресметува од 1 април.

Прочитај повеќе

Експозитурата на Шпаркасе Банка во Тетово со нова локација

Експозитурата на Шпаркасе Банка во Тетово со нова локација

Новата експозитура располага со модерен ентериер, според најсовремени стандарди воспоставени на ниво на Шпаркасе и Ерсте Групацијата.

Прочитај повеќе

Banca Intesa избрана за најдобра банка во Србија за 2018 година

Banca Intesa избрана за најдобра банка во Србија за 2018 година

При селекцијата на банките во предвид биле земени неколку критериуми, меѓу кои и порастот на активата, иновативност на производи и понудите за клиентите, а улога играле и оценките на финансиските аналитичари, како и мислењето на банкарските консултанти и претставници на корпоративниот сектор.

Прочитај повеќе

Горе