Повик за работилница за економски новинари

Повик за работилница за економски новинари

Целта на работилницата е пишување на релевантни новинарски текстови, базирани на податоци и соодветна анализа, а истата ќе се одржи на 02.03.2018 година во хотел Мериот, Скопје.

Прочитај повеќе

Која е разликата помеѓу малите и големите бизниси?

Која е разликата помеѓу малите и големите бизниси?

Голем број на претприемачи се жалат дека нивните добри бизнис идеи не успеале затоа што биле слични со идеите на некои големи бизниси.

Прочитај повеќе

10 најголеми грешки при започнување бизнис

10 најголеми грешки при започнување бизнис

Секоја од нив може да го саботира вашиот бизнис и наместо успех, да доживеете вртоглав неуспех.

Прочитај повеќе

Facebook ќе отвори три нови центри за дигитална писменост во Европа

Facebook ќе отвори три нови центри за дигитална писменост во Европа

Facebook планира до 2020 година да обучи еден милион граѓани и сопственици на бизниси, да организира обуки за 100.000 мали и средни бизниси и онлајн курсеви за 250.000 компании.

Прочитај повеќе

Почна петтата студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој

Почна петтата студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој

Со рекорден број трудови и пленарни сесии, денеска започна петтата јубилејна Студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој (СКЕОР).

Прочитај повеќе

СТЕМ Академија – прво Microsoft училиште во Македонија

СТЕМ Академија – прво Microsoft училиште во Македонија

СТЕМ Академија стана дел од реномираните училишта во светот што ги имаат имплементирано Microsoft образовни методологии, програми, практики и технологија.

Прочитај повеќе

Приказната позади Brainster: Early success на македонскиот старт – ап

Приказната позади Brainster: Early success на македонскиот старт – ап

Brainster е иновативен центар за едукација и кариерна трансформација којшто преку курсеви и Академии им овозможува на сите да дојдат до кариерата што отсекогаш ја посакувале, па ги поврзува со компаниите кои имаат потреба од таленти.

Прочитај повеќе

Успешно заврши балканскиот натпревар по LabVIEW

Успешно заврши балканскиот натпревар по LabVIEW

ФЕИТ беше домаќин на седмиот балкански натпревар по LabVIEW на којшто учествуваа 23 натпреварувачи од Македонија, Бугарија, Србија, Хрватска и Словенија.

Прочитај повеќе

Повик за учество на натпревар за социјално претприемништво за млади Роми

Повик за учество на натпревар за социјално претприемништво за млади Роми

Тимовите од максимум пет членови од ромска етничка заедница, кои се заинтересирани да учествуваат, потребно е да аплицираат онлајн, со пополнување на кратка апликација за нивната бизнис идеја за социјално претпријатие, најдоцна до 20.10.2017.

Прочитај повеќе

Пријавувањето е во тек: Подготвителен курс за здобивање со PMP® сертификат

Пријавувањето е во тек: Подготвителен курс за здобивање со PMP® сертификат

Краен рок за пријавување е до деветти октомври оваа година. Цената е 465 евра +18% ДДВ, додека за студенти е 315 евра +18% ДДВ.

Прочитај повеќе
Жаклина Герасимовска, бренд менаџер на Tip of the Week

Tip of the Week: Нова, свежа перспектива на успешни луѓе од Македонија и регионот

Tip of the Week: Нова, свежа перспектива на успешни луѓе од Македонија и регионот

Tip of the week прирачниците се наменети за секој кој длабоко во себе верува дека може да направи нешто повеќе, да преземе одговорност и да работи на подобрување на својот личен и професионален развој.

Прочитај повеќе

СТЕМ академија започнува со Microsoft едукативни програми

СТЕМ академија започнува со Microsoft едукативни програми

СТЕМ академија започнува со воведување на светски признатите Microsoft едукативни платформи и програми за стекнување на СТЕМ вештини и знаење.

Прочитај повеќе

Човечките ресурси и промените и предизвиците што ги носи новото време

Човечките ресурси и промените и предизвиците што ги носи новото време

“Времињата се менуваат. Ние се менуваме, животот се менува, бизнисот се менува. Зошто луѓето имаат отпор кон промените? Затоа што се плашат дека веќе нема да бидат тоа што се.”

Прочитај повеќе

Microsoft и Cisco стипендии и можност за вработување преку летната IT школа

Microsoft и Cisco стипендии и можност за вработување преку летната IT школа

Семос Едукација стартува менторски програми за студенти и невработени лица со цел стекнување на практични вештини кои се бараат најмногу на пазарот на трудот од областа на IT технологиите.

Прочитај повеќе

БЕСТ Скопје го организира 15-от Летен Академски курс (ЛАК)

БЕСТ Скопје го организира 15-от Летен Академски курс (ЛАК)

Меѓународниот Летен Академски курс ќе се одржи од 28-ми јуни до 8-ми јули, а на крајот од настанот сите учесници ќе полагаат завршен испит кој доколку го положат, ќе добијат сертификат со признаени кредити според ЕКТС.

Прочитај повеќе

Летно бизнис патување во Македонија – настан што ги поврзува младите иселеници со можностите за соработка во Македонија

Летно бизнис патување во Македонија – настан што ги поврзува младите иселеници со можностите за соработка во Македонија

Македонија2025 го организира второто издание на летното бизнис патување во Македонија, наменето за млади професионалци од дијаспората (16 – 28 јули).

Прочитај повеќе

Заврши десеттиот Лидер Проект: Најдобрата бизнис обука во Македонија што не се купува со пари

Заврши десеттиот Лидер Проект: Најдобрата бизнис обука во Македонија што не се купува со пари

Затворањето на Лидер Проект го одбележа десеттото јубилејно издание на програмата за бизнис образование којашто е резултат на македонско – канадска соработка.

Прочитај повеќе

Менаџерската и лидерска школа за инженери започнува со уписи за втора генерација

Менаџерската и лидерска школа за инженери започнува со уписи за втора генерација

Програмата се состои од девет предмети, кои се поделени на две нивоа, индивидуално и организациско и се однесуваат на личен и професионален развој.

Прочитај повеќе

Платформа за бесплатни лекции за IT, маркетинг, дизајн и бизнис

Платформа за бесплатни лекции за IT, маркетинг, дизајн и бизнис

Стигни до твојата кариера од соништата, стекни се со нови знаења и напредувај на професионално поле без ниту еден потрошен денар.

Прочитај повеќе

Сеавус Инкубатор ја носи израелската старт – ап сцена во Скопје

Сеавус Инкубатор ја носи израелската старт – ап сцена во Скопје

Израел успеа да создаде најмногу компании регистрирани на NASDAQ берзата и да изгради вибрантен старт – ап и иновациски еко систем.

Прочитај повеќе

Започнува четвртиот саем за вработување и пракса на ФЕИТ и ФИНКИ

Започнува четвртиот саем за вработување и пракса на ФЕИТ и ФИНКИ

Студентските парламенти на ФЕИТ и ФИНКИ како организатори на саемот Контакт имаат за цел да им овозможат на студентите директна комуникација со претставници од компаниите.

Прочитај повеќе

Соработка на Сивус едикативен и развоен центар со Џолев и уметностите

Соработка на Сивус едикативен и развоен центар со Џолев и уметностите

Сивус едукативен и развоен центар (SEDC) започнуваат соработка со Џолев и уметностите во делот на развој на нови едногодишни Академски програми од областа на дизајн и уметност.

Прочитај повеќе

Утре завршува повикот за аплицирање на ЛИДЕР Проектот на Македонија2025

Утре завршува повикот за аплицирање на ЛИДЕР Проектот на Македонија2025

Повикот за аплицирање на десеттото по ред издание на ЛИДЕР Проектот во Македонија, на невладината организација Македонија2025, завршува утре.

Прочитај повеќе

Како дa остварите ефективна и повторлива продажба

Како дa остварите ефективна и повторлива продажба

Секој продавач треба добро да ги знае производот и услугата на компанијата, да биде трпелив, упорен, позитивен и секогаш да демонстрира различност во однос на конкурентите.

Прочитај повеќе

Горе