South Central Ventures инвестира околу 1,9 милиони евра во хрватски старт – ап

South Central Ventures инвестира околу 1,9 милиони евра во хрватски старт – ап

Со добиените средства од SCV, AdScanner планираат да го прошират меѓународното влијание и значајно да ги зајакнат продажните и развојните можности.

Прочитај повеќе

Иво Лауренчиќ постхумно прогласен за креатор за навек во регионот

Иво Лауренчиќ постхумно прогласен за креатор за навек во регионот

Oсновоположникот на современата македонска креативна и маркетинг индустрија – Иво Лауренчиќ, постхумно е добитник на специјалното признание „Креатори за столетијата“ за особен придонес во промоцијата на претприемништвото во Централна и Југоисточна Европа.

Прочитај повеќе

Табелариус: Е – маил маркетинг софтвер создаден во Македонија

Табелариус: Е – маил маркетинг софтвер создаден во Македонија

Овој софтвер ги комбинира корисните карактеристики на е – маил маркетинг апликациите достапни на пазарот и овозможува корисниците да ги користат на временски ефикасен начин.

Прочитај повеќе

Руски старт – ап ќе огласува во земјината орбита

Руски старт – ап ќе огласува во земјината орбита

Групата сателити би можела да формира “екран“ – Orbital display, во кој секој мал сателит би бил еден пиксел што може поединечно да се контролира.

Прочитај повеќе

Што е дигитален маркетинг?

Што е дигитален маркетинг?

Kога ќе се спомене дигитален маркетинг не се мисли само на огласување, промоција и продажба преку дигиталните медиуми. Тоа е само еден сегмент што во себе го содржи маркетинг филозофијата на компанијата.

Прочитај повеќе

AllWeb: Влезниците по Early Bird цена се достапни само уште пет дена

AllWeb: Влезниците по Early Bird цена се достапни само уште пет дена

Поради големиот интерес, рокот за купување на EarlyBird влезниците, кои се со 50 евра пониска цена од регуларните, е продолжен за дополнителни пет дена и истекува на 19 октомври.

Прочитај повеќе

Што е Co-marketing?

Што е Co-marketing?

Клучот за успехот е да се најде производ/услуга што сосема ќе одговара на она што го нуди вашата компанија и истовремено нема да претставува конкуренција.

Прочитај повеќе

Што е бренд?

Што е бренд?

Еден добар бренд создава доверба во потрошувачот, и по доброто искуство со еден производ, веројатно е дека потрошувачот ќе проба и друг производ поврзан со истата марка.

Прочитај повеќе

Алибаба инвестираше четири милијарди долари во Lazada

Алибаба инвестираше четири милијарди долари во Lazada

Југоисточна Азија е одличен пазар за оние кои се вклучени во е-трговијата, од причина што побарувачката за онлајн купување е огромна благодарение на големиот број на млади корисници на вакви услуги.

Прочитај повеќе

Unilever ќе ги повлече рекламите од Facebook и Google

Unilever ќе ги повлече рекламите од Facebook и Google

Од Unilever одбиваат да рекламираат на платформи што прават поделби во општетсвото и имаат лошо влијание врз децата.

Прочитај повеќе

Публицис групацијата и Мајкрософт најавуваат партнерство за платформата Marcel AI

Публицис групацијата и Мајкрософт најавуваат партнерство за платформата Marcel AI

Marcel ќе биде првата платформа во индустријата којашто ќе поврзе 80.000 вработени во Публицис групацијата, со поддршка на Мајкрософт и неспоредливите можности на вештачката интелигенција.

Прочитај повеќе

Како да го промовирате вашиот бренд преку Instagram

Како да го промовирате вашиот бренд преку Instagram

Нема да ве чини ниту денар, а може да има повеќе ефект отколку реклама на телевизија или на радио.

Прочитај повеќе

Имиџ ПР одбележа 15 години од работењето

Имиџ ПР одбележа 15 години од работењето

Имиџ ПР е првата специјализирана агенција за односи со јавност во Македонија, којашто во изминатиот период, освен во корпоративниот сегмент, работеше и на развој на професионалните и етички стандарди во струката.

Прочитај повеќе

Лондон: Билборд што прикажува реклами според целна група минувачи

Лондон: Билборд што прикажува реклами според целна група минувачи

Вградените камери и алгоритамот во билбордот детектираат одредените карактеристики кај автомобилите и луѓето. На пример, доколку во моментот поминува група жени тој ќе прикаже реклама наменета за таа целна група.

Прочитај повеќе

Компаниите сè повеќе заинтересирани за дигитални комуникации

Компаниите сè повеќе заинтересирани за дигитални комуникации

Програмата е поделена во три целини, во рамки на кои ќе се зборува за е -трговија (omnychannel, payment processors, analytics), перформанс маркетинг (PPC, conversions, optimization) и содржина (social media, influencer marketing, monetization).

Прочитај повеќе

Резултати од истражување на пазарниот потенцијал во Македонија на AllWeb конференцијата

Резултати од истражување на пазарниот потенцијал во Македонија на AllWeb конференцијата

На конференцијата за дигитален маркетинг AllWeb ќе бидат претставени резултати од истражувањето за вкупниот пазарен потенцијал во Македонија и анализата за интернет продажба на производи за широка потрошувачка.

Прочитај повеќе

Најдобрите маркетинг говорници доаѓаат во Скопје на 17-ти ноември

Најдобрите маркетинг говорници доаѓаат во Скопје на 17-ти ноември

Познат поголемиот дел од спикерите на шестото издание на AllWeb. Влезниците по Early Bird цена ќе бидат достапни уште 10 дена.

Прочитај повеќе

Publicis Groupe станува лидер во индустријата за маркетинг и дигитални бизнис трансформации

Publicis Groupe станува лидер во индустријата за маркетинг и дигитални бизнис трансформации

Publicis Groupe објави три главни иницијативи што ги унапредуваат амбициите на компанијата да стане лидер на пазарот во маркетинг и дигитални бизнис трансформации.

Прочитај повеќе

Шеста AllWeb конференција: Време е вашиот бренд да го однесете на ново ниво

Шеста AllWeb конференција: Време е вашиот бренд да го однесете на ново ниво

Шестото по ред издание на единствената конференција која во фокусот ги има маркетингот и дигиталните комуникации ќе се одржи на 17 ноември во Скопје.

Прочитај повеќе

Онлајн рекламирање: 2016 донесе благ раст, но индустријата има големи очекувања во 2017

Онлајн рекламирање: 2016 донесе благ раст, но индустријата има големи очекувања во 2017

На темава IТ.mk ги консултираше Ненад Ристовски од Publicis, Филип Младеновски од Universal Media и Влатко Серафимовски од Трендоленд (off.net.mk), за тоа како тие се справија со 2016 и што очекуваат во 2017…

Прочитај повеќе

Ова е првата ТВ реклама – чинела само девет долари

Ова е првата ТВ реклама – чинела само девет долари

Рекламата ја виделе само неколку стотици луѓе, бидејќи во тоа време во САД имало 4.000 телевизори.

Прочитај повеќе

Маркетинг правила што мора да ги знаете

Маркетинг правила што мора да ги знаете

Без оглед на тоа што ќе се случува, постојат правила во маркетингот што никогаш нема да се сменат, бидејќи се цврсто втемелени во психологијата на потрошувачот.

Прочитај повеќе

Синергија на креативните идеи од северна и јужна Европа

Синергија на креативните идеи од северна и јужна Европа

I&F McCann Група работи речиси 20 години на 12 пазари во југоисточна и северна Европа со 58 милиони жители и вработува повеќе од 600 талентирани професионалци.

Прочитај повеќе

Пакет за “прва помош” на вашиот автомобил во зима

Пакет за “прва помош” на вашиот автомобил во зима

Сега е време да се посветиме на деталите, односно на што сѐ треба да имате во вашиот автомобил како пакет за “прва помош“, особено кога ќе настапат ниските температури.

Прочитај повеќе

Горе