Со кредит од МБПР ќе се помогне во рестартирање на Југохром

Со кредит од МБПР ќе се помогне во рестартирање на Југохром

Тој рече дека за да се рестартира фабриката обврска на сопственикот е да заврши со изградбата на систем за отпрашување, што значително ќе ја заштити животната околина и квалитетот на воздухот во овој регион.

Прочитај повеќе

Макстил со добивка од 1,9 милиони денари ги заокружи деветте месеци од оваа година

Макстил со добивка од 1,9 милиони денари ги заокружи деветте месеци од оваа година

Во текот на деветте месеци од минатата година, компанијата оствари добивка од 3.569.000 денари.

Прочитај повеќе

АрцелорМиттал Скопје по седми пат организираше Ден со клиентите 2018

АрцелорМиттал Скопје по седми пат организираше Ден со клиентите 2018

Под слоганот Steel growing strong, АрцелорМиттал Скопје организираше уште еден успешен настан за своите клиенти кои од 10 земји од Балканот и пошироко допатуваа до Скопје.

Прочитај повеќе

Инвестиции и нови вработувања дел од новиот план за ФЕНИ

Инвестиции и нови вработувања дел од новиот план за ФЕНИ

Со рестартирање на втората печка, што е ставено како приоритет, како и користење на висококвалитетна руда и репро материјали, ќе се зголемат производните капацитети до целосна искористеност, што ќе доведе до овие придобивки.

Прочитај повеќе

Британски Steelmin стартува погон во БиХ за производство на феролегури

Британски Steelmin стартува погон во БиХ за производство на феролегури

Во следните неколку месеци погонот треба да проработи под полна сила, вклучувајќи и лабораториска проверка на материјалите што се произведуваат.

Прочитај повеќе

Apple инвестира 10 милиони долари за “позелено” производство на алуминиум

Apple инвестира 10 милиони долари за “позелено” производство на алуминиум

Според резултатите од последните истражувања, коишто се прават во седиштето на Alcoa кај Питсбург, компаниите се на добар пат да создадат технологија за производство на алуминиум што ослободува кислород, наместо јаглероден диоксид.

Прочитај повеќе

После 30 години во Босна отворен рудник за метали

После 30 години во Босна отворен рудник за метали

Досега, во постоечкиот капацитет, британската групација MINECO инвестираше 6,1 милион евра и вработи 120 луѓе.

Прочитај повеќе

Швајцарци ќе копаат злато во Брсково, Црна Гора

Швајцарци ќе копаат злато во Брсково, Црна Гора

Рудникот е потенцијален извор и на олово, цинк и бакар, а Швајцарците имаат децениско искуство во истражување на племенити метали.

Прочитај повеќе

Германските металуршки работниците се изборија за скратено работно време

Германските металуршки работниците се изборија за скратено работно време

IG Metal преговараше во име на околу 3,9 милиони работници, кои работат во најважниот сектор на најголемото стопанство во Европа, а бараат поголеми плати за работниците, како и право на скратено работно време.

Прочитај повеќе

Макстил донесе предлог одлука за избори на членови на Одборот на директори

Макстил донесе предлог одлука за избори на членови на Одборот на директори

Мандатот на избраните членови на Одборот на директори е четири години од денот на нивниот избор.

Прочитај повеќе

Планирана добивка од 8,8 милиони денари за РЖ Институт во 2018 година

Планирана добивка од 8,8 милиони денари за РЖ Институт во 2018 година

РЖ Институт оваа година планира да оствари нето добивка во износ од 8.824.757 денари.

Прочитај повеќе

РЖ Техничка контрола АД Скопје оствари добивка од 8.501. 000 денари

РЖ Техничка контрола АД Скопје оствари добивка од 8.501. 000 денари

Приходите од продажба на домашниот пазар, заклучно со 30-ти септември оваа година, изнесуваат 67.326.000 денари, а на странскиот 12.000 денари, со што вкупните приходи од продажба се на ниво од 67.338.000 денари.

Прочитај повеќе

Макстил со добивка од 3,5 милиони денари ги заврши деветте месеци од оваа година

Макстил со добивка од 3,5 милиони денари ги заврши деветте месеци од оваа година

Во текот на деветте месеци од 2016 година, компанијата работеше со добивка од 1.503.000 денари.

Прочитај повеќе

Теал од Тетово за шест месеци прикажа добивка од 7,5 милиони денари

Теал од Тетово за шест месеци прикажа добивка од 7,5 милиони денари

Компанијата Теал од Тетово прикажа вкупна сеопфатна добивка од 7.544.000 денари.

Прочитај повеќе

За РЖ Институт првото полугодие заврши со добивка од 1,7 милиони денари

За РЖ Институт првото полугодие заврши со добивка од 1,7 милиони денари

Истиот период минатата година, компанијата го заврши со загуба од 8.385.000 денари.

Прочитај повеќе

ФЗЦ 11 Октомври за шест месеци оствари добивка од 80,1 милиони денари

ФЗЦ 11 Октомври за шест месеци оствари добивка од 80,1 милиони денари

ФЗЦ 11 Октомври од Куманово во текот на првите шест месеци од годинава оствари вкупна сеопфатна добивка во висина од 80.186.000 денари.

Прочитај повеќе

Арцелор Миттал (ХРМ) прокнижи загуба од 53,9 милиони денари за шест месеци

Арцелор Миттал (ХРМ) прокнижи загуба од 53,9 милиони денари за шест месеци

Арцелор Миттал (ХРМ) во текот на првите шест месеци од оваа година прикажа загуба од 53.948.000 денари.

Прочитај повеќе

Макстил за шест месеци оствари 1,6 милиони денари добивка

Макстил за шест месеци оствари 1,6 милиони денари добивка

Металуршката компанија Макстил во првото полугодие од оваа година прокнижи добивка во висина од 1.620.000 денари.

Прочитај повеќе

РЖ Институт ланската загуба ќе ја покрива од акумулираната добивка

РЖ Институт ланската загуба ќе ја покрива од акумулираната добивка

Остварената нето загуба во износ од 16.140.681 денари, од 2016 година, се покрива во целост од акумулираната добивка.

Прочитај повеќе

РЖ Институт со загуба од 3,3 милиони денари ги заврши првите три месеци од годината

РЖ Институт со загуба од 3,3 милиони денари ги заврши првите три месеци од годината

Вкупните приходи од продажба, во период од први јануари до 31-ви март оваа година, изнесуваат 20.930.000 денари.

Прочитај повеќе

ФЗЦ 11 Октомври за три месеци оствари добивка од 15,1 милиони денари

ФЗЦ 11 Октомври за три месеци оствари добивка од 15,1 милиони денари

ФЗЦ 11 Октомври од Куманово, од 01.01. до 31.03.2017 година, прикажа вкупна сеопфатна добивка во висина од 15.159.000 денари.

Прочитај повеќе

Факом ќе исплаќа дивиденда од нераспределената добивка од 2008 година

Факом ќе исплаќа дивиденда од нераспределената добивка од 2008 година

Износот на дивиденда за една акција во бруто износ, според одлуката за исплата на дивиденда на дел од добивката од 2008 година и утврдување на дивиденден календар, изнесува 157,3 денари.

Прочитај повеќе

Макстил за три месеци прикажа добивка од 883.000 денари

Макстил за три месеци прикажа добивка од 883.000 денари

Во првото тримесечје од 2016 година, компанијата евидентираше добивка од 2.164.000 денари.

Прочитај повеќе

Дивиденда за акционерите на РЖ Техничка контрола

Дивиденда за акционерите на РЖ Техничка контрола

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 16-ти мај, додека прв ден на тргување без право на дивиденда е 17-ти мај оваа година.

Прочитај повеќе

Горе