Croatia osiguranje ја зајакна позицијата на регионален лидер

Croatia osiguranje ја зајакна позицијата на регионален лидер

Со овие две аквизиции Croatia osiguranje Grupa само ја зајакна својата позиција на регионален лидер  и оствари уште поширока покриеност со продажни места.

Прочитај повеќе

Триглав ќе исплаќа дивиденда во вредност од 56,8 милиони евра или 2,50 евра бруто по акција

Триглав ќе исплаќа дивиденда во вредност од 56,8 милиони евра или 2,50 евра бруто по акција

Во согласност со стратешките насоки Групацијата успешно ја зачува финансиската стабилност, високата адекватност на капиталот, профитабилноста на работењето и кредитните рејтинзи »A«.

Прочитај повеќе

Generali ја купува Adriatic Slovenica за 245 милиони евра

Generali ја купува Adriatic Slovenica за 245 милиони евра

Со преземањето на Adriatic Slovenica, Generali ќе стане втора најголема осигурителна  компанија во Словенија, поминувајќи ја Sava и позиционирајќи се веднаш зад Triglav.

Прочитај повеќе

Кроација осигурување го зголеми пазарното учество во сегментот неживотно осигурување

Кроација осигурување го зголеми пазарното учество во сегментот неживотно осигурување

Еден од клучните проекти на кои ќе се темели растот на компанијата во текот на 2018-та година е дигиталната платформа за купување и обновување полиси на интернет и преку мобилен телефон – moja.croatia.mk, која веќе е лансирана и со која компанијата ја олесни комуникацијата и пристапот на корисниците до полисите за осигурување.

Прочитај повеќе

Триглав Осигурување Скопје оствари раст на премија во првиот квартал

Триглав Осигурување Скопје оствари раст на премија во првиот квартал

На крај на март 2018 година капиталот на Групацијата изнесуваше 767,8 милиони евра, додека бруто техничките резерви изнесуваа 2.766,2 милиони евра, што претставува раст од 1% за двете категории, споредено со крајот од 2017 година. Групацијата Триглав е финансиски стабилна, добро капитализирана и грижливо управува со ризиците на кои што се изложени матичното друштво, како и останатите 37 друштва од Групацијата.

Прочитај повеќе

Предложена дивиденда за акционерите на Заваровалница Триглав

Предложена дивиденда за акционерите на Заваровалница Триглав

Целната адекватност на капиталот на Групацијата Триглав е одредена помеѓу 200 и 250% (според претходната методологија на пресметка изнесуваше помеѓу 250 и 300%) и останува една од повисоките во европскиот осигурителен сектор.

Прочитај повеќе

Осигурување на гуми – нова услуга од Триглав Осигурување и Мотоцентар

Осигурување на гуми – нова услуга од Триглав Осигурување и Мотоцентар

Осигурување на гуми можат да обезбедат правни и физички лица, при купување нови гуми за патничко возило, не потешко од 3,5 тони.

Прочитај повеќе

Триглав Осигурување со нова услуга – онлајн обнова на полиси за автомобилска одговорност

Триглав Осигурување со нова услуга – онлајн обнова на полиси за автомобилска одговорност

Преку веб страната www.triglav.mk, можност да направат електронска обнова на полисата за автомобилска одговорност имаат физички и правни лица, кои имаат валидна платежна картичка на Visa, или MasterCard, пристап до валидна електронска адреса и можност за печатење на полисата.

Прочитај повеќе

Групацијата Триглав со добивка над планираната – 84,4 милиони евра

Групацијата Триглав со добивка над планираната – 84,4 милиони евра

Групацијата Триглав, според неревидираните податоци, оствари 84,4 милиони евра добивка пред оданочување, а планирано беше помеѓу 70 и 80 милиони евра.

Прочитај повеќе

Онлајн полиса за регистрација на возило од Еуролинк Осигурување

Онлајн полиса за регистрација на возило од Еуролинк Осигурување

Еуролинк осигурување на своите клиенти им овозможува, со купената онлајн полиса за регистрација на возило, да одберат и да го осигураат своето возило од дополнителни ризици – кршење на стакло, осигурување од незгода, а исто така можат да купат и Зелена карта, којашто ќе им биде доставена.

Прочитај повеќе

Словенечкиот старт – ап InsurePal успеа да собере 18 милиони долари

Словенечкиот старт – ап InsurePal успеа да собере 18 милиони долари

Собраните пари ќе бидат искористени за технолошки развој на платформата, добивање на потребните дозволи, зајакнување на тимот и поставување на важни меѓународни партнерства.

Прочитај повеќе

Еуролинк Осигурување донираше таблети во Заводот за рехабилитација Кочо Рацин од Битола

Еуролинк Осигурување донираше таблети во Заводот за рехабилитација Кочо Рацин од Битола

Активноста е дел од платформата за Корпоративно општествена одговорност Еуролинк – Вашата врска со вистинските вредности.

Прочитај повеќе

Еуролинк осигурување слави 15-годишен јубилеј

Еуролинк осигурување слави 15-годишен јубилеј

Пред точно 15 години, акционерското друштво Еуролинк осигурување започна да работи како greenfield инвестиција во областа на неживотно осигурување.

Прочитај повеќе

Еуролинк: Лекување и покривање на трошоци за породување, офталмологија и стоматологија во сите приватни здравствени установи

Еуролинк: Лекување и покривање на трошоци за породување, офталмологија и стоматологија во сите приватни здравствени установи

Еуролинк на семејствата им овозможува да одберат и покривање на трошоците за породување, за офталмолошко и стоматолошко лекување во приватни здравствени установи по избор на клиентите.

Прочитај повеќе

Групација Триглав отвора нова компанија за осигурување на живот во Македонија

Групација Триглав отвора нова компанија за осигурување на живот во Македонија

Групацијата Триглав во Македонија започнува со работа во сегментот осигурување на живот, со отворање на нова компанија, Триглав Осигурување Живот АД, Скопје.

Прочитај повеќе

Безбедни првачиња – акција за поголема безбедност во сообраќајот на Триглав осигурување

Безбедни првачиња – акција за поголема безбедност во сообраќајот на Триглав осигурување

Триглав Осигурување, во рамки на проектот Заедно за поголема безбедност во сообраќајот, спроведе акција под наслов Безбедни првачиња, во којашто на повеќе од 3.600 првачиња им додели безбедносни елечиња.

Прочитај повеќе

Кроациа Осигурување – Живот прва финансиска институција во Македонија со стекнат сертификат ISO 10002:2014

Кроациа Осигурување – Живот прва финансиска институција во Македонија со стекнат сертификат ISO 10002:2014

Кроациа Осигурување – Живот воведе систем за задоволство на корисниците и процес за управување со поплаки, согласно стандардот ISO 10002:2014.

Прочитај повеќе

Назначен втор извршен директор во Триглав Осигурување Скопје

Назначен втор извршен директор во Триглав Осигурување Скопје

Рок Пивк доаѓа од Заваровалница Триглав д.д. Љубљана, од позицијата извршен директор за финансии.

Прочитај повеќе

S&P ја потврдува бонитетната оценка “A” на Груапцијата Триглав

S&P ја потврдува бонитетната оценка “A” на Груапцијата Триглав

S&P Global Ratings ја потврди оценката “A” за долгорочен кредитен рејтинг и рејтинг за финансиска стабилност за Групацијата Триглав.

Прочитај повеќе

Културата на дланка со Еуролинк осигурување

Културата на дланка со Еуролинк осигурување

Започна пријавувањето за туристичката прошетка под наслов Мапа на културата организирана од Еуролинк осигурување со посета на манастирот Св. Јован Бигорски.

Прочитај повеќе

Станбено осигурување Доми Комплет за 1 денар дневно за првата година и подарок од Еуролинк

Станбено осигурување Доми Комплет за 1 денар дневно за првата година и подарок од Еуролинк

Клиентите кои ќе го осигураат својот дом и ќе склучат тригодишен договор за лојалност за Доми Комплет на Еуролинк, покрај привилегираната цена од 365 денари годишно за првата година на станбеното осигурување, добиваат и вреден подарок.

Прочитај повеќе

Триглав Осигурување Скопје – фокусот на квалитет придонесе кон уште подобри резултати

Триглав Осигурување Скопје – фокусот на квалитет придонесе кон уште подобри резултати

Групацијата Триглав првата половина од оваа година ја заврши со добивка пред оданочување во висина од 42,4 милиони евра.

Прочитај повеќе

125 деца научија да пливаат со пливачките школи Пливај и уживај на Еуролинк осигурување

125 деца научија да пливаат со пливачките школи Пливај и уживај на Еуролинк осигурување

Во пливачката школа во Кавадарци, проф. д-р Наташа Мешковска откри невиден талент за пливање кај 7 годишно девојче, кое за само осум часа успеа да ги научи четирите техники во пливањето.

Прочитај повеќе

Семејно приватно здравствено осигурување со една месечна рата бесплатно ова лето

Семејно приватно здравствено осигурување со една месечна рата бесплатно ова лето

Семејното приватно здравствено осигурување е наменето за сите семејства што имаат потреба и сакаат да обезбедат квалитетна здравствена заштита за себе и за членовите на своите семејства во приватните здравствени установи во Македонија и Европа.

Прочитај повеќе

Горе