Гоце Кузмановски, директор на Парти Сервис Лео, кетеринг компанија за производство, дистрибуција и послужување храна

Во ЛЛ Кетеринг секое залче храна е подготвено со огромно внимание и љубов

Во ЛЛ Кетеринг секое залче храна е подготвено со огромно внимание и љубов

Развојот на кетеринг индустријата бележи континуиран раст не само надвор, туку и во рамки на домашниот пазар, особено во корпоративниот сектор каде компаниите сè почесто се одлучуваат да воведат оброк на работното место за своите вработени.

Прочитај повеќе

Брендот Брилијант се проширува, маслото Брилијант Омега 3 во продажба

Брендот Брилијант се проширува, маслото Брилијант Омега 3 во продажба

Воведувањето на ова масло е инвестирање во проширување на производниот асортиман, а преку воспоставување на новиот технолошки процес, претставува вложување и во фабричките капацитети.

Прочитај повеќе

Виталиа слави четвртина век од своето постоење

Виталиа слави четвртина век од своето постоење

Виталиа е пример за успешна приказна како од идеја се стигнува до глобален бренд преку истрајност, следење на светските трендови за производство на здрава храна и секојдневна, постојана борба против стереотипите во исхраната и лошите диететски навики.

Прочитај повеќе

Нутри 100% интегрални бисквити со три нови вкуса

Нутри 100% интегрални бисквити со три нови вкуса

Станува збор за 100% интегрални бисквити од три вида житарки со три неодоливи вкуса – со чоколадо, со суво грозје и цимет и со чија, просо и црно семе.

Прочитај повеќе

КХВ: Фруктал Мак доби одобрение за издавање акции по пат на јавна понуда

КХВ: Фруктал Мак доби одобрение за издавање акции по пат на јавна понуда

Станува збор за трета емисија од 783.000 обични акции, со минимална продажна вредност од 315 денари по акција.

Прочитај повеќе

OПМ го издаде осмиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната

OПМ го издаде осмиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната

До крајот на годината остануваат уште два броја.

Прочитај повеќе

Нови лебови од Жито лукс – пребиотски, протеински, фит и 100% ржан леб

Нови лебови од Жито лукс – пребиотски, протеински, фит и 100% ржан леб

Жито Лукс ја збогати понудата на пазарот и во својата широка палета лебови додаде четири нови специјални видови леб: 100% интегрален тост со пребиотик, протеински, 100% ржан и ФИТ тост леб.

Прочитај повеќе

Макпрогрес Виница во своето производство започна да користи енергија од обновливи извори

Макпрогрес Виница во своето производство започна да користи енергија од обновливи извори

Македонското сонце преку првите македонски соларни панели, за прв пат се користи за производство на македонските производи на Винчини, коишто се извезуваат низ целиот свет.

Прочитај повеќе

Еколошки амбалажи за храна од ферментирани бактерии и квасец

Еколошки амбалажи за храна од ферментирани бактерии и квасец

Амбалажите, исто така, се отпорни на вода, што значи погодни се за чување на шеќер, сол, брашно, ориз, чај…

Прочитај повеќе

Веге – бургерот од Impossible Foods од следната година во малопродажба

Веге – бургерот од Impossible Foods од следната година во малопродажба

Изминативе неколку години веге – бургерот се нудеше само во одбрани ресторани, но од следната година истиот ќе може да се купи и од продавница.

Прочитај повеќе

Производите на Виталиа се продаваат и во Бангладеш

Производите на Виталиа се продаваат и во Бангладеш

Производите за здрава храна на Виталиа го освојуваат и азискиот континент. Последна дестинација каде се пласираат овие македонски производи е Бангладеш.

Прочитај повеќе

Витаминка од Прилеп за девет месеци оствари 46,4 милиони денари

Витаминка од Прилеп за девет месеци оствари 46,4 милиони денари

Во текот на деветте месеци од минатата година, компанијата работеше со добивка од 15.406.000 денари.

Прочитај повеќе

Витаминка на саемот Интерфуд & Дринк во Софија

Витаминка на саемот Интерфуд & Дринк во Софија

Витаминка со своите производи е веќе присутна и позната на бугарскиот пазар, а Чоко Стоби флипс, Атлантис, Бонитас, Кукис, Деспина, Весели јајца, Фрути и други се веќе препознатливи брендови во оваа земја, докажани со својот квалитет. 

Прочитај повеќе

Pizza Hut и Toyota креираа еко возило што прави и доставува пици во исто време

Pizza Hut и Toyota креираа еко возило што прави и доставува пици во исто време

Како и комбето така и сите елементи во “кујната“ ги придвижува електричен мотор на водород, а процесот на правење на пиците трае шест до седум минути.

Прочитај повеќе

Агроплод за девет месеци оствари добивка од 5,1 милиони денари

Агроплод за девет месеци оствари добивка од 5,1 милиони денари

Агроплод од Ресен во текот на деветте месеци од оваа година оствари вкупна сеопфатна добивка во висина од 5.172.000 денари.

Прочитај повеќе

Грозд од Струмица за девет месеци оствари добивка од 45,9 милиони денари

Грозд од Струмица за девет месеци оствари добивка од 45,9 милиони денари

Во периодот јануари – септември лани, добивката на компанијата беше на ниво од 43.045.000 денари.

Прочитај повеќе

Европа за девет месеци прокнижи добивка од 96 милиони денари

Европа за девет месеци прокнижи добивка од 96 милиони денари

Зголемување на приходите за 7,8% и намалувањето на расходите за 4,3% овозможи добивката за првите девет месеци од 2018 година да се зголеми за 137% во однос на истата од претходната година.

Прочитај повеќе

Атлантик Група: Раст на профитабилноста и очекуван раст на продажбата

Атлантик Група: Раст на профитабилноста и очекуван раст на продажбата

Во првите девет месеци од 2018 година, Атлантик Група оствари вкупен приход од 518 милиони евра, органски раст на продажбата од 3,7% во споредба на истиот период лани.

Прочитај повеќе

Starbucks планира да отвори нови 2.100 продавници следната година

Starbucks планира да отвори нови 2.100 продавници следната година

Само минатата година компанијата со седиште во Сиетл, се прошири за 2.300 објекти.

Прочитај повеќе

Добивка од над 103 милиони денари за Пекабеско

Добивка од над 103 милиони денари за Пекабеско

Според податоците на деветмесечниот биланс на успех, компанијата Пекабеско во пресметковниот период евидентираше добивка во висина од 103.110.000 денари.

Прочитај повеќе

Македонска Каменица стана дел од големиот проект Coca – Cola Активни зони

Македонска Каменица стана дел од големиот проект Coca – Cola Активни зони

Новата Coca – Cola Активна зона за жителите на Македонска Каменица е бесплатна и достапна за употреба 24 часа на ден.

Прочитај повеќе

Пелистерка за девет месеци прокнижи 1,9 милиони денари добивка

Пелистерка за девет месеци прокнижи 1,9 милиони денари добивка

Според податоците од консолидираниот биланс на успех, компанијата Пелистерка во период од први јануари до 30-ти септември оствари вкупна сеопфатна добивка во висина од 1.989.000 денари.

Прочитај повеќе

ThinkFit – хрватски бренд за персонализирана исхрана

ThinkFit – хрватски бренд за персонализирана исхрана

Сите оброци се прилагодени на крајниот корисник и се доставуваат секое утро во торбичка којашто е лесно пренослива и термички ги задржува сите својства.

Прочитај повеќе

Бесплатен сок само за оние кои најсилно ќе вреснат

Бесплатен сок само за оние кои најсилно ќе вреснат

Случајни минувачи се обидуваат да вреснат најсилно што можат за да добијат бесплатен пијалак, но изненадувањето допрва доаѓа…

Прочитај повеќе

Горе