Viber – апликација на двајца другари што има над 900 милиони корисници

Viber – апликација на двајца другари што има над 900 милиони корисници

Почетоците на Viber датираат од 1998 година, кога Талмон Марко и Игор Магазник, инаку пријатели од израелските одбранбени сили, ја основаа компанијата Viber Media со седиште во Тел Авив.

Прочитај повеќе

Мојот Вип – мобилна апликација за брз, лесен и прегледен увид на корисничките услуги

Мојот Вип – мобилна апликација за брз, лесен и прегледен увид на корисничките услуги

Апликацијата Мојот Вип е достапна за корисниците на мобилната телефонија  во сите сегменти, пост пејд, при пејд како и деловните корисници и е бесплатна преку Google Play и App Store за поновите верзии на Android и iOS уреди.

Прочитај повеќе

Huawei продаде 200 милиони паметни телефони во 2018 година

Huawei продаде 200 милиони паметни телефони во 2018 година

Компанијата, што воедно е и најголем снабдувач на телекомуникациски уреди во светот, во 2018 испорачала над 200 милиони уреди.

Прочитај повеќе

Едукативна апликација за деца 5+ на македонски јазик

Едукативна апликација за деца 5+ на македонски јазик

Апликацијата содржи избор од интерактивни едукативни активности на македонски јазик кои помагаат за развој на основните логички операции кај децата и ја поттикнуваат нивната креативност. 

Прочитај повеќе

Бугарски Vivacom го купува Telecom Albania

Бугарски Vivacom го купува Telecom Albania

Бугарски Vivacom го купува Telekom Albania, чиј сопственик е Deutsche Telekom.

Прочитај повеќе

HIQ – Паметен дом, луксузен каприц или заштеда?

HIQ – Паметен дом, луксузен каприц или заштеда?

HIQ домот е наизглед многу обична куќа или стан, но опремена со “паметен“ систем, кој го исполнува секој ваш каприц, секоја желба на својот господар, како и мноштвото домашни обврски.

Прочитај повеќе

Поддршка за идејно решение за намалување на аерозагадувањето

Поддршка за идејно решение за намалување на аерозагадувањето

Уредите со кои се врши аеросолизација се нарекуваат турбоатомизери, истите кои се користат за наводнување на земјоделските површини.

Прочитај повеќе

Македонски Телеком: Ја имаме најдобрата мрежа во Македонија и во 2018 година

Македонски Телеком: Ја имаме најдобрата мрежа во Македонија и во 2018 година

Според независното мерење за тестирање на квалитетот на мрежите постигнат е најдобар резултат досега.

Прочитај повеќе

Вип ги отвора вратите и за домашните миленици на своите корисници

Вип ги отвора вратите и за домашните миленици на своите корисници

Од сега, корисниците не треба да размислуваат каде ќе ги згрижат своите миленици додека тие ги извршуваат потребните активности во некој од салоните на Вип.

Прочитај повеќе

Вип со новогодишна промоција

Вип со новогодишна промоција

Вип ја започнува празничната новогодишна еуфорија и ја најавува новата промоција.

Прочитај повеќе

Вип продолжува со едукативната програма за деца за безбедно користење на интернет

Вип продолжува со едукативната програма за деца за безбедно користење на интернет

Вториот циклус на програмата, којштооваа година е предвидено да опфати повеќе од 20 основни училишта од различни градови на Република Македонија, започна денеска во О.О.У. Крсте Мисирков во Куманово за учениците од 4-то одделение при училиштето.

Прочитај повеќе

Телеком подарува: HBO пакет за сите MaxTV корисници и 10 GB мобилен интернет за постпејд корисниците

Телеком подарува: HBO пакет за сите MaxTV корисници и 10 GB мобилен интернет за постпејд корисниците

Од осми ноември 2018 до осми јануари 2019, MaxTV корисниците ќе уживаат во омилените филмски содржини на HBO пакетот без дополнителен надомест.

Прочитај повеќе

Македонски Телеком оствари добивка од 1,3 милијарди денари за девет месеци

Македонски Телеком оствари добивка од 1,3 милијарди денари за девет месеци

Нето добивката за првите девет месеци од 2018 година е зголемена за 16,8% (без ефектот од МСФИ 15) во споредба со истиот период од претходната година.

Прочитај повеќе

Славчо – првиот четбот кој разбира и пишува македонски

Славчо – првиот четбот кој разбира и пишува македонски

Четботот се справува со повеќе области на знаење со тоа што инкорпорира комбинација на модули за длабинско учење и машинско учење кои се одговорни за разбирање на контекст и составување на пораки.

Прочитај повеќе

Huawei Mate20 Pro ексклузивно достапен во портфолиото на Телеком

Huawei Mate20 Pro ексклузивно достапен во портфолиото на Телеком

Новиот Huawei Mate20 Pro телефонот поседува Matrix Camera која го вклучува Leica Ultra Wide Angle објективот којшто им овозможува на корисниците не само да гледаат пошироко, туку и поблиску од својата способност за макро растојание.

Прочитај повеќе

Вработените во Телеком организираа еко-акција за чист Градски парк

Вработените во Телеком организираа еко-акција за чист Градски парк

Чистењето на Градскиот парк е втора по ред еко-акција годинава во која учествуваат вработените во Македонски Телеком, како дел од долгорочната компаниска иницијатива #Telekom Goes Green.

Прочитај повеќе

АППТ ќе биде дел од SEET 2018- South East Europe Tourism

АППТ ќе биде дел од SEET 2018- South East Europe Tourism

SEET 2018 – Туризам за Југоисточна Европа e 8-ма бизнис конференција која се одржува под покровителство на Министерството за трговија, туризам и телекомуникации на Република Србија.

Прочитај повеќе

Vip со специјална понуда за студентите

Vip со специјална понуда за студентите

Сé што е потребно за активација на новите тарифи е приложување валиден студентски индекс во некој од продажните салони на Vip.

Прочитај повеќе

Српскиот Телеком сака да го купи Телеком Албанија

Српскиот Телеком сака да го купи Телеком Албанија

Телеком Албанија е вториот најголем оператор во земјата, за којшто освен Телеком Србија понуди доставија и бугарските оператори Vivakom и Globul Telekom.

Прочитај повеќе

Дигиталната трансформација двигател на економскиот раст на земјите од Западен Балкан

Дигиталната трансформација двигател на економскиот раст на земјите од Западен Балкан

Една од финалните пораки на сите учесници на конференцијата Западниот Балкан во 2030 година беше дека сите земји од регионот треба да соработуваат и да придонесат кон создавање услови за работа и живот, со цел да се задржат младите да останат во своите држави.

Прочитај повеќе

Samsung ги претстави новите Galaxy J6+и Galaxy J4+паметни телефони

Samsung ги претстави новите Galaxy J6+и Galaxy J4+паметни телефони

Galaxy Ј4+ во Македонија ќе биде достапен во сите три бои во продажните салони на Македонски Телеком, Нептун и Сетек, додека во продажните салони на ВИП, сите заинтересирани ќе можат да одберат Galaxy Ј4+ модел во црна или златна боја.

Прочитај повеќе

Вип со нов дом

Вип со нов дом

Телекомуникациската компанија Вип и официјално ги отвори вратите од новата управна зграда.

Прочитај повеќе

Македонски Телеком го изведе првото 5G демо во Македонија

Македонски Телеком го изведе првото 5G демо во Македонија

5G технологијата ќе почне да се имплементира во Европа од 2020 година, а целосна имплементација со сите нејзини напредни функционалности се очекува во периодот по 2025 година.

Прочитај повеќе

Македонски Телеком остварил нето добивка од 816 милиони денари од почетокот на 2018

Македонски Телеком остварил нето добивка од 816 милиони денари од почетокот на 2018

Приходите од продажба изнесуваат 5,017 милиони денари, што претставува зголемување за 1,0%  во споредба со истиот период од претходната година.

Прочитај повеќе

Горе