Тутунски комбинат од Прилеп со загуба од 232,2 милиони денари за девет месеци

Тутунски комбинат од Прилеп со загуба од 232,2 милиони денари за девет месеци

Тутунски комбинат од Прилеп, во периодот јануари – септември оваа година, прикажа загуба во висина од 232.241.000 денари.

Прочитај повеќе

Тутунски комбинат од Прилеп продолжува со модернизацијата

Тутунски комбинат од Прилеп продолжува со модернизацијата

Стратешкото партнерство на Тутунски комбинат Прилеп со Филип Морис значително придонесе во менувањето на тутунската индустрија во земјата и враќање на Тутунскиот комбинат од Прилеп на некогашните позиции како компанија која има значителен позитивен придонес во македонската економија.

Прочитај повеќе

Заврши реорганизацијата на Тутунски Комбинат Прилеп

Заврши реорганизацијата на Тутунски Комбинат Прилеп

Од големиот број на пријавени за доброволно заминување од Тутунскиот Комбинат во Прилеп (ТКП) прифатени се пријавите на 222 вработени.

Прочитај повеќе

Модернизирање и реорганизација на Тутунски Комбинат за поголема ефикасност

Модернизирање и реорганизација на Тутунски Комбинат за поголема ефикасност

  Тутунски Комбинат Прилеп влегува во последната фаза на реорганизација за да се постигне поголема ефикасност на Комбинатот. Започнува последниот круг на процесот на реорганизација започнат во 2016 година каде работниците доброволно аплицираат за отпремнина што доаѓа со доброволното заминување од компанијата. Овој процес е последниот чекор напред за подобра ефикасност на ТКП и продолжување на процесот на целосна модернизација на компанијата. “Изминатиот период направивме значителен чекор напред со враќање на финансиската стабилност на компанијата. …

Прочитај повеќе

Бизнисот со тутун во Хрватска за прв пат по десет години регистрира загуба

Бизнисот со тутун во Хрватска за прв пат по десет години регистрира загуба

Најмногу влијание за континуираниот пад на приходите во тутунскиот сектор во Хрватска во последните десет години има Законот за ограничување на употребата на тутунските производи кој е на сила од 2009 година.

Прочитај повеќе

Постигната највисока просечна откупна цена на тутунот од 217,60 денари

Постигната највисока просечна откупна цена на тутунот од 217,60 денари

Од откупениот тутун, од типот Јака се откупени 2.447.601 килограми, со просечна откупна цена од 212,93 денари за килограм, а од типот Прилеп се откупени 21.111.455 килограми со просечна откупна цена од 218,14 денари за килограм.

Прочитај повеќе

Расте откупната цена на тутунот

Расте откупната цена на тутунот

Производството на тутун е стратешка култура на Република Македонија, со извоз во вредност од 100 милиони евра годишно.

Прочитај повеќе

Тутунски комбинат од Прилеп за девет месеци прикажа загуба од 3,6 милиони денари

Тутунски комбинат од Прилеп за девет месеци прикажа загуба од 3,6 милиони денари

Од јануари до септември лани, компанијата прикажа добивка од 9.790.000 денари.

Прочитај повеќе

Започна исплатата на тутунот

Започна исплатата на тутунот

Започна исплатата на тутунот од годинашната реколта.

Прочитај повеќе

Модернизација и обнова на производните капацитети на Тутунски комбинат Прилеп

Модернизација и обнова на производните капацитети на Тутунски комбинат Прилеп

Тутунски комбинат Прилеп продолжува со процесот на модернизација и обновување на своите производствени капацитети.

Прочитај повеќе

Донација на Филип Морис ТКП го помогна реновирањето на ОУ Коле Неделковски

Донација на Филип Морис ТКП го помогна реновирањето на ОУ Коле Неделковски

Нови врати, замена на старите оштетени подови и свежо варосани ѕидови, реновирана училишна библиотека, како и нова ограда околу игралиштето е дел од оваа вредна донација.

Прочитај повеќе

Добивка од 2,9 милиони денари за Тутунски комбинат од Прилеп за шест месеци

Добивка од 2,9 милиони денари за Тутунски комбинат од Прилеп за шест месеци

Добивка од 2.908.000 денари прикажа Тутунски комбинат од Прилеп во текот на првите шест месеци од 2017 година.

Прочитај повеќе

Филип Морис Тутунски Комбинат Прилеп со донација за реновирање на ентериерот на ОУ Коле Неделковски

Филип Морис Тутунски Комбинат Прилеп со донација за реновирање на ентериерот на ОУ Коле Неделковски

Филип Морис Тутунски Комбинат Прилеп донира средства за нова опрема и реновирање на основното училиште Коле Неделковски од општина Центар со цел подобрување на условите за учење на децата и за работа на наставниот кадар.

Прочитај повеќе

Империал Тобако ТКС инвестира во нова модерна линија за производство

Империал Тобако ТКС инвестира во нова модерна линија за производство

Ова вложување доаѓа во годината кога Империал Тобако обележува 15 години од влезот во Македонија и со него вкупните инвестиции достигнуваат околу 35 милиони евра.

Прочитај повеќе

Тутунски комбинат од Прилеп за три месеци прокнижи 58,4 милиони денари загуба

Тутунски комбинат од Прилеп за три месеци прокнижи 58,4 милиони денари загуба

Во периодот јануари – март 2016 година, загубата на компанијата беше на ниво од 57.464.000 денари.

Прочитај повеќе

Империал тобако ТКС одбележа 15 години јубилеј во Македонија

Империал тобако ТКС одбележа 15 години јубилеј во Македонија

Империал тобако ТКС Скопје 15-годишнината ја одбележува со инвестирани 33 милиони евра со коишто е модернизиран производниот процес, воведени се највисоки стандарди и зголемен е капацитетот на производство.

Прочитај повеќе

Тутунски комбинат од Прилеп прокнижи загуба од 65,8 милиони денари

Тутунски комбинат од Прилеп прокнижи загуба од 65,8 милиони денари

Тутунски комбинат од Прилеп ланската година ја заврши со загуба од 65.880.000 денари, покажува финансискиот извештај за 2016 година.

Прочитај повеќе

Струмица Табак лани прокнижи загуба од 457,8 милиони денари

Струмица Табак лани прокнижи загуба од 457,8 милиони денари

Струмица Табак оствари 457.890.000 денари загуба. Една година претходно, компанијата евидентираше добивка од 4.998.000 денари.

Прочитај повеќе

Велес Табак прокнижи 67,9 милиони денари загуба

Велес Табак прокнижи 67,9 милиони денари загуба

Велес Табак минатата година ја заврши со загуба од 67.915.000 денари, покажува билансот на успех за период од јануари до декември 2016 година.

Прочитај повеќе

Романија: BAT инвестира 21 милион евра во ’нова генерација’ на цигари

Романија: BAT инвестира 21 милион евра во ’нова генерација’ на цигари

Еден од најголемите производители на цигари во светот, British American Tobacco (BAT), во фабриката Ploiesti во Романија ќе инвестира 21 милиони евра за производство на нова генерација на цигари.

Прочитај повеќе

Откупени над 21.000 тони тутун со просечна цена од 196 денари за килограм

Завршува откупот на тутунот во државава. Досега се преземени преку 21.000 тони со просечна цена од 196 денари за килограм, а преостануваат уште околу 1.000 тони.

Прочитај повеќе

Откупени 17.600 тони тутун што е 90% од ланската реколта

Вкупно 17.600 тони тутун или речиси 90% од очекуваната реколта се преземени заклучно со 24 јануари, на половина од крајниот рок за откуп.

Прочитај повеќе

Откупени две третини од ланската реколта на тутун

По просечна цена од 193 денари за килограм, досега се откупени околу 14.000 тони тутун или две третини од ланската реколта којашто тежи 20.000 тони.

Прочитај повеќе

Откупени над 14.500 тони тутун, просечната цена за килограм е 192 денари

Вкупно 14.588 тони тутун од годинашната реколта се откупени до денеска, а просечната цена е 192,08 денари по килограм.

Прочитај повеќе

Горе