Гоце Кузмановски, директор на Парти Сервис Лео, кетеринг компанија за производство, дистрибуција и послужување храна

Во ЛЛ Кетеринг секое залче храна е подготвено со огромно внимание и љубов

Во ЛЛ Кетеринг секое залче храна е подготвено со огромно внимание и љубов

Развојот на кетеринг индустријата бележи континуиран раст не само надвор, туку и во рамки на домашниот пазар, особено во корпоративниот сектор каде компаниите сè почесто се одлучуваат да воведат оброк на работното место за своите вработени.

Прочитај повеќе

Ijen – ресторан изграден од рециклирани материјали

Ijen – ресторан изграден од рециклирани материјали

Ресторанот има за цел да стане пример дека може еден ваков објект совршено да функционира без притоа да и штети на околината.

Прочитај повеќе

Непроменети цени на угостителските услуги во ноември

Непроменети цени на угостителските услуги во ноември

Цените на угостителските услуги во ноември 2018 година, во споредба со октомври 2018 година, останаа на исто ниво.

Прочитај повеќе

Ginger – роботизиран келнер во ресторан во Непал

Ginger – роботизиран келнер во ресторан во Непал

Овој робот, којшто е висок 1,5 метри, може да зборува англиски и непалски.

Прочитај повеќе

Ресторан во Велика Британија нуди бонус оброк ако јадете без телефон на маса

Ресторан во Велика Британија нуди бонус оброк ако јадете без телефон на маса

За да привлече што повеќе гости да јадат без телефон на масата, ресторанот ќе даде и бесплатен оброк за децата.

Прочитај повеќе

Македонијатурист за девет месеци евидентираше добивка од 83.039.000 денари

Македонијатурист за девет месеци евидентираше добивка од 83.039.000 денари

Македонијатурист во деветте месеци од оваа година евидентираше добивка од 83.039.000 денари.

Прочитај повеќе

Фото: Туристичката атракција во Кина, Shanghai Wonderland, ги отвори вратите за јавноста

Фото: Туристичката атракција во Кина, Shanghai Wonderland, ги отвори вратите за јавноста

Изградбата чинеше 287,9 милиони долари, а цените за ноќевање се движат од 489 до 546 долари.

Прочитај повеќе

Интернешнел хотелс за девет месеци прокнижи загуба од 6,3 милиони денари

Интернешнел хотелс за девет месеци прокнижи загуба од 6,3 милиони денари

Во периодот јануари – септември лани, компанијата оствари вкупна сеопфатна добивка од 3.841.000 денари.

Прочитај повеќе

Цени на угостителските услуги во октомври

Цени на угостителските услуги во октомври

Цените на угостителските услуги во октомври 2018 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 3%. 

Прочитај повеќе

Starbucks планира да отвори нови 2.100 продавници следната година

Starbucks планира да отвори нови 2.100 продавници следната година

Само минатата година компанијата со седиште во Сиетл, се прошири за 2.300 објекти.

Прочитај повеќе

Индекс на цените на угостителските услуги за септември

Индекс на цените на угостителските услуги за септември

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групите Храна за 0,2 %, Алкохолни пијалаци за 1,5 % и Безалкохолни пијалаци за 0,4 %, додека  намалување е забележано во групата Ноќевања за 0,3 %.

Прочитај повеќе

McDonald’s повеќе нема да користи вештачки адитиви во своите сендвичи

McDonald’s повеќе нема да користи вештачки адитиви во своите сендвичи

Промената ќе се однесува на секој дел од сендвичот од лепчето, до сосовите. Единствена состојка што останува иста се киселите краставички.

Прочитај повеќе

Црна Гора: 9.000 домашни работници ангажирани за сезонска работа

Црна Гора: 9.000 домашни работници ангажирани за сезонска работа

Платите се движеле помеѓу 200 и  350 евра за неквалификуваните работни места, а за работниците со квалификации од 350 до 600 евра па и повеќе.

Прочитај повеќе

Скопје Мериот хотел продолжува со поддршка на младите од СОС Детско село

Скопје Мериот хотел продолжува со поддршка на младите од СОС Детско село

Скопје Мериот хотел ја продолжува својата соработка со СОС Детско село преку проектот You eat, we give, каде што со секое купено главно јадење во текот на септември и октомври, се донира едно евро за СОС Детско село Македонија.

Прочитај повеќе

Избор на најдобар угостителски објект по 11-ти пат

Избор на најдобар угостителски објект по 11-ти пат

Врз основа на резултатите од истражувањето, ќе се изберат три најдобри ресторани, три најдобри гостилници, како и три најдобри кафе барови кои постигнале највисок вкупен резултат на испитаните елементи на услугата.

Прочитај повеќе

Хотел од Црна Гора им додели бонус на вработените од 400.000 евра

Хотел од Црна Гора им додели бонус на вработените од 400.000 евра

Како што велат од таму, со овој гест тие сакале да им ја покажат својата благодарност на работниците кои многу придонеле за одличните резултати во работата на туристичкиот објект. 

Прочитај повеќе

Starbucks конечно пристигна во Милано

Starbucks конечно пристигна во Милано

Шулц за прв пат добил инспирација за неговиот бизнис токму во овој италијански град од една негова посета во 1983 година.

Прочитај повеќе

Индекс на цените на угостителските услуги за август

Индекс на цените на угостителските услуги за август

Индексот на цените на угостителските услуги во август 2018 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 2,8 %.

Прочитај повеќе

“Ај на кафе“ – нова македонска мобилна апликација

“Ај на кафе“ – нова македонска мобилна апликација

Преку оваа апликација во вашето омилено кафуле ќе можете електронски да го погледнете менито, да повикате келнер, да направите нарачка, дури да ја проверите и вашата сметка.

Прочитај повеќе

Индекс на цените на угостителските услуги за јули

Индекс на цените на угостителските услуги за јули

Индексот на цените на угостителските услуги во јули 2018 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 2,8 %.

Прочитај повеќе

Чаши за кафе направени од стари и неискористени зрна кафе

Чаши за кафе направени од стари и неискористени зрна кафе

Иновативните чаши се за повеќекратна употреба, а дизајнерот Џулијан Лехнер ја освои и овогодинешната Red Dot награда за дизајн на производ.

Прочитај повеќе

Лондонско кафуле служи кафе за носење во филџани донесени од дома

Лондонско кафуле служи кафе за носење во филџани донесени од дома

Имено секој ден тие поставуваат посебна корпа каде што посетителите може да ги вратат чашите, а многумина од нив дури се одлучуваат и да донираат дел од вишокот на својата “домашна палета“ како би го исчистиле домот, а и би придонеле за потребите на кафулето со своите неискористени чаши.

Прочитај повеќе

Индекс на цените на угостителските услуги за јуни

Индекс на цените на угостителските услуги за јуни

Индексот на цените на угостителските услуги во јуни 2018 година, во споредба со мај 2018 година,  остана на исто ниво, соопштија од Државниот завод за статистика. Споредено по групи на услуги, единствено е забележано зголемување кај ноќевањата од 0,1%. Инаку истиот индекс, пак, бележи пораст во однос на јуни минатата година и тоа за 1,6 %. Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – јуни 2018 година, во однос на истиот период од лани, е …

Прочитај повеќе

Летни освежувања од Скопје Мериот хотел

Летни освежувања од Скопје Мериот хотел

Невообичаениот начин на зацврстување на бизнис релациите и воспоставување нови е дел од глобалната акција на сите Мериот хотели што се случува во последната недела од јуни наречена Power Up Summer Sales Blitz.

Прочитај повеќе

Горе