Како дел од Сеавус талент програмите, во тек се уписите за обука од областа на телекомуникациските технологии. Обуката е наменета за дипломирани студенти или студенти запишани во последната година од своите студии за информатички и компјутерски науки, како и за сите оние кои имаат технички познавања од оваа индустрија и сакаат да се дообучат, стои во соопштението.

Ова ќе биде седма по ред талент програма, а според досегашното искуство на обуката се пријавуваат повеќе од 100 кандидати, од кои најмалку 20 ја добиваат можноста за едукација. Од нив пак, најдобрите, или најмалку 10 кандидати добиваат можност да се вработат во Сеавус.

Станува збор за обука која нуди можност за стекнување на ретка стручност за една од водечките платформи за наплата. Сеавус е единствената компанија на Балканот која едуцира и вработува вакви кадри. Уште повеќе, вработените ќе имаат можност да работат за некои од најдобрите телеком оператори во Европа, и ќе имаат можност за чести патувања.

Обуката за една од водечките платформи за наплата ќе се состои од интерактивни предавања и практични вежби одржани од експерти на Сеавус, со повеќегодишно искуство стекнато работејќи на проекти за реномирани компании. Со почеток во април, во времетраење од еден месец, сите учесници во обуката ќе имаат можност да се стекнат со техничко познавање за употреба, конфигурација и развој на нови функционалности и тестирање на платформата за наплата. Најуспешните учесници ќе добијат можност да станат дел од Телеком тимот во Сеавус и шанса да ја градат својата карира во најголемата ИТ компанија во земјава.