Првата дигитална интерактивна телевизија во Македонија – MaxTV слави десет години. MaxTV се развиваше, се прилагодуваше на очекувањата на корисниците, воспостави нови стандарди. Низ перспектива од десет години беа воведени можности како: електронски програмски водич, снимање на програмите, паузирање на програмите во живо, враќање наназад, Video on Demand (VoD) – кинотека, видеотека, филмотека,… Затоа денес,  MaxTV е омилена телевизија на повеќе од 125.000 домаќинства, стои во соопштението.

По повод овој значаен јубилеј, Македонски Телеком им се заблагодарува на довербата на корисниците и подарува.

Од осми ноември 2018 до осми јануари, 2019, MaxTV корисниците ќе уживаат во омилените филмски содржини на HBO пакетот без дополнителен надомест, а постпејд корисниците на подарок добиваат и 10 GB мобилен интернет.

Повеќе информации за активирање на промотивниот пакет на следниот линк.