Фото: Pixabay

Сервисот за поставување и следење на видео содржини, Vimeo го презеде израелскиот старт – ап Magisto, пишува TechCrunch.

Платформата Magisto во овој момент има околу 100 милиони корисници и нуди алатки за брзо и едноставно уредување на кратки видеа со употреба на вештачка интелигенција.

Во платформата е вклучена и музика и фотографии што не се заштитени со авторски права.